Silivri Dayanışma Platformu, önemli bir projeyi hayata geçiriyor

Silivri Dayanışma Platformu 0850 303 30 85 numaralı telefon üzerinden ilçede Arama Kurtarma Gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlara AFAD tarafından verilecek eğitimler için ön başvuruları almaya başladı.

Silivri Dayanışma Platformu, önemli bir projeyi hayata geçiriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Dayanışma Platformu’nun ilçemizi yakından ilgilendiren olası bir deprem felaketi öncesi önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Silivri’de arama kurtarma ekiplerine katılmak isteyen vatandaşlar için düzenlenecek olan eğitim programlarına başvurular başladı. Arama Kurtarma Gönüllüsü Eğitim programları iki ayrı şekilde yapılacak. 2 günlük temel bir eğitim ve daha kapsamlı bir şekilde uygulamalı olarak verilecek 5 günlük eğitimlere dileyen herkes katılabilir. Tüm eğitimler AFAD yetkilileri tarafından uygulamalı bir şekilde gerçekleşecek.

EREL: İLÇEMİZDE ARAMA KURTARMA EKİPLERİ YETİŞECEK

Silivri Dayanışma Platformu Gurup Sözcüsü Nursel Erel daha şimdiden çok sayıda talep geldiğini ve deprem öncesi bilinçlenmede bu eğitimlerin çok önemli olduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi: ‘Öncelikle Elazığ’da yaşanan deprem felaketi hepimizi derinden sarstı. Ülkemizin başı sağ olsun. Biliyorsunuz ki deprem ülkemizin ve özellikle yaşadığımız bölgenin maalesef bir gerçeği. Bu felakete karşı eğitimli olmak zorundayız. Gerek ilk yardım, gerek deprem sırasında, sonrasında, kurtarma çalışmalarının yapılması noktasında nasıl bir yol izleyeceğimizi ne yazık ki çoğumuz bilmiyoruz. AFAD’ın vereceği bu eğitimler sayesinde ilçemizde bilinçli, donanımlı arama kurtarma ekipleri yetişecek. Çok hassas bir konu. Şimdiden birçok talep aldık. Silivrili hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Eğitim konusuna herkesin aynı hassasiyetle yaklaşmasını rica ediyorum.’ dedi.

WHATSAP ÜZERİNDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ

Eğitimlere katılmak isteyenler 0850 303 30 85 numaralı telefonu arayarak ya da whatsapp üzerinden bilgilerini göndererek eğitimler için kayıt oluşturabilir.