Silivri'de festival coşkusu devam ediyor

57. Silivri Yoğurt Festivali kapsamında ikinci gün sahne programları göz doldurdu. Finalde sahne alan Yeni Türkü ve Zakkum, Silivrililere muhteşem bir konser verdi.

Silivri'de festival coşkusu devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi 57. Yoğurt Festivali 2.günü sahne programı Silivri Halk Bilimi Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin halk oyunları gösterisi ile başladı. İlgiyle izlenen dans gösterisinin ardından ilk gece olduğu gibi Yoğurt Yeme Yarışması düzenlendi. Yoğurt dolu tepside altını bulmak için çabalayan yarışmacılar, kısa sürede altını bularak yarışmayı tamamladı.

Yeni Türkü coşkusu

Türkiye’nin en uzun soluklu müzik gruplarından Yeni Türkü, en sevilen şarkılarını Silivrililer için söyledi. Hem yepyeni şarkıları hem de klasikleşmiş sevilen repertuarı ile dinleyenlerine keyifli anlar yaşatan Yeni Türkü’ye genç yaşlı her yaştan Silivrili hep bir ağızdan eşlik etti. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, festivale katılımları için Yeni Türkü grup üyelerine Silivri Yoğurdu ve eski yoğurt satıcılarını simgeleyen Yoğurtçu Heykeli hediye ederek teşekkür etti.

 Zakkum konseri

Rock müziğin sevilen gruplarından Zakkum, Yoğurt Festivalinin ikinci gün finalinde sahne aldı. Gençler sahne önüne gelerek, grubun ‘Ben Ne Yangınlar Gördüm’, ‘Ben Böyle Değildim’, ‘Dile Kolay Kalbe Değil’ şarkılarını hep bir ağızdan koro halinde söyledi. Kalabalığın coşkusundan ayrılmak istemeyen grup üyeleri, konseri uzatarak geç saatlere kadar gençleri coşturdu.