Silivri'de Huzurlu Ramazan

Silivri Belediyesi vatandaşların Ramazan ayını sağlıklı ve huzur içerisinde geçirmeleri amacıyla tüm hazırlıklarını tamamladı.

Silivri'de Huzurlu Ramazan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan ayının sağlıklı ve huzur içerisinde geçmesi amacıyla tüm hazırlıklarını tamamlayan Silivri Belediyesi, ay boyunca iftar programlarının yanı sıra mahallelerde Ramazan etkinlikleri de düzenleyecek.

İftar sofraları kurulacak, etkinlikler düzenlenecek 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Ramazan ayının bütünlüğünü yaşatmak amacıyla her sene olduğu gibi bu yıl da ilçe genelinde iftar sofraları kuracak. Ramazan kapsamında mahallelerde açık hava tiyatro gösterimleri gerçekleşecek.

Gıda denetimi yapıldı 

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenli olarak yapılan gıda denetimleri kapsamında Ramazan ayı öncesinde ekmek ve unlu mamullerin imalatını yapan fırınlarda tarife ve gramaj konusunda denetlemeler yapılarak, insan sağlığını yakından ilgilendiren hijyen konusunda uyarılarda bulunuldu.

Camiler, Mescitler ibadete hazır hale getirildi 

Tüm camilerde ve mescitlerde her yıl iki kez düzenli olarak bakım ve temizlik çalışmaları yaptıran Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivrililerin hijyenik bir ortamda gönül rahatlığı ile ibadetini gerçekleştirebileceğini dile getirdi. Silivri İlçe Müftülüğü’ne bağlı 69 adet cami ve mescitte başlatılan temizlik çalışması büyük bir titizlikle, profesyonel ekip ve ekipmanla tamamlandı. Camilerin genel olarak temizliği yapıldıktan sonra, halılar elektrikli süpürge ile temizlenip, kuru köpük sistemine sahip halı yıkama makinası ile yerinde yıkandı. İlçe genelinde bulunan tüm camilerin çatı, tuvalet ve merdivenlerinde ihtiyaç duyulan tadilat ve yenileme ile iç-dış cephe, gasilhane, şadırvan, bahçe duvarı boya ve tadilat çalışmaları da Silivri Belediyesi tarafından yapılarak Ramazan öncesi kullanıma hazır hale getirildi.

Bağışlarını Gıda Bankası ile ihtiyaç sahiplerine ulaşsın 

Yılın 12 ayı ihtiyaç sahibi binlerce kişiye ücretsiz gıda yardımı ulaştıran Silivri Gıda Bankası, yaklaşan Ramazan ayı için de çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın birçok belediyeye örnek olan, geliştirilen teknolojik sistemle gerçek ihtiyaç sahiplerine hiçbir ayrım yapmadan ulaşarak umut ışığı olan projesi Silivri Gıda Bankası, 9 yıldır kesintisiz hizmet veriyor. Ramazan ayında gelen bağışlarla birlikte düzenli yardımların miktar olarak arttırılarak yapıldığı Silivri Gıda Bankası ile fitre ve zekâtlarınızı erzak olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz.

Ramazan'da Edirne gezisi 

Silivri Belediyesi tarafından Ramazan ayı programı kapsamında, Silivrili kadınlar için Edirne’ye gezi programı düzenlenecek. Bu yıl ikincisi gerçekleşecek program kapsamında Edirne’nin tarihi, turistik ve dini yerleri gezecek kadınlar, rehberler eşliğinde; Selimiye Camisi, Selimiye Arastası, Bedesten, Üç Şerefeli Cami, Kale İçi, Tarihi Alipaşa Çarşısı, El Sanatları Mağazaları ve Tarihi Meriç Köprüsü’nü ziyaret edecek. Kayıtlar 21 Mayıs Pazartesi Günü Silivri Belediyesi Kültür Merkezi, İletişim Merkezi ve muhtarlıklardan alınmaya başlayacak.