Silivri'de Lavanta hasat şenliği düzenlenecek

Silivri Belediyesi, Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'nde düzenleyeceği 4. Lavanta Hasat Şenliği için hazırlıklarını tamamlandı.

Silivri'de Lavanta hasat şenliği düzenlenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi ilçedeki tarımsal faaliyetleri arttırmak ve bu faaliyetleri duyurmak amacıyla düzenlediği 4. Lavanta Hasat Şenliği hazırlıklarını tamamladı. 6 Temmuz’da Gümüşyaka Mahallesi’nde bulunan Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde (TÜRAM) gerçekleşecek etkinlikte Silivrililer Lavanta tarlalarına girerek hasat yapacak.

BİRBİRİNDEN EĞLENCELİ ETKİNLİKLER YER ALACAK
4. Lavanta Hasat Şenliği kapsamında yoga, yaprak sanatı, lavantalı kurabiye yapımı, doğal lavanta sabunu yapımı, lavantalardan taç yapma gibi workshop alanları bulunacak. Hasat yapılan lavantalar distilasyon tesisinde damıtılarak yağ haline dönüştürülecek. Atölye çalışmalarına katılmak isteyenlerin başvuruları şenlik günü saat 16.00’da etkinlik alanında alınacak. Yerel müzisyenlerin mini konser vereceği şenlikte birbirinden lezzetli tatlar katılımcılara ikram edilecek.  

ÜCRETSİZ ARAÇ HİZMETİ VERİLECEK
Gümüşyaka Mahallesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleşecek hasat şenliğine Silivri Özel İdare İş Merkezi önünden saat 16:00’da ücretsiz araç kaldırılacak.

4.Lavanta Hasat Şenliği Program Akışı (6 Temmuz Cumartesi):
•16.00 - Özel İdare İş Merkezi / Ring Seferi
•17.00 - Atölye Çalışmaları 
•18.00 - Protokol Stant Ziyareti
•18.30 - Açılış Konuşması: Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz
•19.00 - Lavanta Hasatı ve Distilasyon 
•19.30 - Mini Konser ve İkramlar