Silivri Ekmekçileri Derneğine coşkulu açılış

Silivri'de fırıncılar ve unlu mamulü üreticisi esnaflar bir araya gelerek Ekmekçileri ve Unlu Mamulleri Derneği'ni kurdu. Açılış programındaki yoğun katılım dikkat çekti.

Silivri Ekmekçileri Derneğine coşkulu açılış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Alibey Mahallesi, Alibey Çeşme Caddesi, Gülsor İş Merkezi’nde faaliyete başlayan dernek için açılış töreni yapıldı. Siyaset, sivil toplum kuruluşu ve iş dünyasından çok sayıda isim programa katıldı. Silivri’de ekmek ve unlu mamulü üreten esnafların birliğini sağlamak adına dernek kurduklarını belirten başkan Memiş Geniş, “Çok değerli misafirlerimiz açılışımıza hoş geldiniz. Ekmek, sofralarımızın vazgeçilmez ihtiyacı. Sektördeki arkadaşlarımızın sorunlarını biliyoruz ve çözüme kavuşturmak için sorumluluk almaya hazırız. Bu sebeple derneğimizin kuruluş amacı ilçemizdeki fırıncıların ve unlu mamulleri satıcılarının birliğini sağlamak, korumak ve israfı önlemek. Bu konular üzerine proje üreteceğiz. Esnafımızın sesi olacağız” dedi. Memiş’in konuşmasından sonra kürsüye gelen Silivri Belediyesi Başkanvekili Fevzi Arslan da hayırlı olsun dileklerini ifade ederek belediye başkanı Özcan Işıklar’ın selamını iletti. Arslan, “Bereketiniz bol, ekmeğiniz pişmiş, vatana millete hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş tarafından dua okunmasının ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi. 
AÇILIŞA YOĞUN KATILIM
Silivri Belediye Başkanvekili Fevzi Arslan, Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kara, Silivri İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İyi Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, BBP Partisi Silivri İlçe Başkanı Ramiz Aksu, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri geçmiş dönem belediye başkanlarından Selami Değirmenci, Silivri Güreş Ağası Çetin Ceylan, Alibeyspor Kulüp Başkanı Ali Tonta, Silivri Rizeliler Derneği Başkanı Sinan Abdullah Azder, Çanta Karadenizliler Derneği Başkanı Fatih Erboy, Silivri  Erzurumlular Derneği Başkanı Salih Bayram ve çok sayıda fırıncı esnafı programa katıldı. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin ve İstanbul Fırıncılar İşverenler Sendikası Başkanı Çetin Keçeli yoğun programları nedeniyle açılışa eşlik edemezken, telefonla hayırlı olsun dileklerini ilettiler.  
Memiş Geniş’in başkanlığındaki derneğin kurucuları arasında Murat Çakır, Salih Bayram ve Ömer Tabala gibi unlu mamulü üreticisi esnaflar bulunuyor.