Silivri NASA Tarafından İzlenecek

Silivri'de 2014 yılından bu yana hizmet veren Deprem İzleme İstasyonu, istasyona kurulan yeni sensörlerle artık NASA aracılığı ile de takip edilecek. İstasyonda olası deprem hareketleri izlenecek.

Silivri NASA Tarafından İzlenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yıkıcı olan 6 büyüklüğünün üstündeki yer hareketlerinin haftalar öncesinde değişimlerini izleyerek büyük depremler öncesinde halkın hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla, 2014 yılında Doğa Hareketlerini Araştırma Derneği işbirliği ile İstanbul’da bir ilk olan Deprem İzleme İstasyonu’nu Silivri’de açmıştı.

ABD merkezli araştırma derneği GeoCosmo ile Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) iş birliğiyle, Silivri’de bulunan deprem tahmin istasyonuna yeni sensörler eklenerek, NASA aracılığı ile deprem hareketlerinin izlenmesi sağlanacak.

Deprem Tahmin İstasyonu’nun açılışı 28 Temmuz Cuma Günü saat 12.00’de Silivri Basınkent 2 Sitesi içinde gerçekleşecek.

Açılış ve tanıtım programında;

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Jeofizik Uzmanı Yard.Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Bölümünden Prof.Dr. Orhan Şen, Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday, GeoCosmo Araştırma Merkezi Vakfı’nın Başkan Yardımcısı Fransız asıllı Türk vatandaşı Ronald Karel yer alacak.