Silivri'de Cami Gençlik Buluşması

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Silivri Esentepe Camisi'nde gençlerle sabah namazında buluştu.

Silivri'de Cami Gençlik Buluşması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tesbihatın yapıldığı buluşmada, dualar edildi. Yılmaz, sabah namazı sonrası yaptığı konuşmada insanoğlunun gençlik çağında paylaşımcı olduğuna dikkat çekerek, “İnsanın çevreyi daha iyi tanıyıp, onlarla diyalog kurmaya başladığı ve onlar adına risk alabildiği bir dönemdir gençlik. Çocukluk çağında insan risk almaktan korkar, yaşı ilerledikçe değişir. İnsanoğlu gençlik çağında paylaşımcıdır. 30’lu yaşlara gelince biraz daha hayatın gerçekleri görür ve realist olur. 40’tan sonra ise mal sevgisi artar. İnsanoğlunun dünyaya bakışında böyle bir farklılaşma vardır. Gençlik çağı bölüşmenin ve paylaşmanın çok canlı olduğu bir dönemdir. Bu yüzden insan hayatında gençlik çağı, milletin nazarında da gençler çok önemli bir yer tutar. Bu yüzden biz gençleri önemsiyor ve onlarla birlikte olmak istiyoruz. İstanbul’un Trakya’ya açılan bu güzel ilçesinde sizlerle birlikte olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Gençlerimizin bugün burada aynı secdeye baş koymaları ve dua etmeleri çok anlamlı ve önemli.” dedi.

Gençlerin önleri açıldığı ve rehberlik yapıldığı zaman neler yapabilecek dirayete sahip olduklarını gösterdiklerini belirten Yılmaz, “Peygamber Efendimiz (SAV) kıyamet gününde Allah’ın Teala’nın arşının gölgesi altında gölgelenecek gruplar arasında adil devlet yöneticisi ve ibadette neşe bulan gençleri saymıştır. Adil devlet yöneticisi herkese hakkını teslim edendir. Adalet aslında bir şeyi nereyi hak ediyorsa oraya koymak, kim neyi hak ediyorsa ona hak ettiği şeyi vermektir, eşitlik değildir. İşte o adil devlet başkanı, Allah’ın arşının gölgesi altında gölgeleneceklerden biridir. İkincisi ise Allah’a ibadet duygusu içinde neşe bulan ve öyle bir duygu ortamında yetişen gençtir. Peygamberimiz (SAV) de gençlere ayrı bir önem ve değer vermiştir. Hz. Ali, Cafer bin Ebu Talip, Mus’ab bin Umeyr, Muaz bin Cebel, Üsâme bin Zeyd gibi sahabelere genç yaşlarında sorumluluk vermiştir. Bu Peygamberimizin (SAV) gençlere verdiği değeri, gençlerin önlerinin açıldığı ve rehberlik yapıldığı zaman neler yapabilecek dirayete sahip olduklarını göstermiştir.” diye konuştu.

Gençlere insanlığa hizmetin değerinin anlatılması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Gençlerimize hayatın anlamını ve değerini, kendilerinin değerini, insanlığın ve insanlığa hizmetin değerini öğrettiğimiz zaman geleceğimizden daha emin oluruz. Gençlerimizi ve nesillerimizi imanla, Kur’an’la, İslam’la buluşturup onların kıbleye yönelen, insan haklarına saygılı, herkesin değerinin farkında olan kişiler olmalarını sağlamamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Programa Silivri Kaymakamı Ali Partal, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar, Silivri Müftüsü İdris Çatmakaş ile gençler ve vatandaşlar katıldı. Program sonrası cemaate çorba ikram edildi.