Silivri'de Coşkulu 19 Mayıs

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında binlerce Silivrili ellerinde bayraklarla Atatürk Anıtı'na yürüdü. Gençlik Yürüyüşünde açılan metrelerce uzunluktaki bayrak büyük alkış aldı.

Silivri'de Coşkulu 19 Mayıs
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivrililer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Silivri Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kutlamalara binlerce vatandaş katılarak belediye önünden marşlar eşliğinde sahil meydanında bulunan Atatürk Anıtına yürüdü. Silivri Belediyesi önünden başlayan yürüyüşe; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum ve kamu kuruluşları, oda temsilcileri, dernekler, muhtarlar, çok sayıda öğrenci ve Silivrili katıldı. Söylenen marşlar ve şarkılar eşliğinde gerçekleşen Gençlik Yürüyüşünde açılan metrelerce uzunluktaki bayrak büyük alkış aldı.
 
IŞIKLAR; “EY BÜYÜK ATATÜRK NE SENDEN VAZGEÇERİZ, NE ESERİNDEN!”
Hemşerilerine seslenen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “19 Mayıs 1919 Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi Kurtuluş Savaşımızın meşalesi olmuştur. Dünya tarihinde eşine ender rastlanan bir mücadelenin, başlangıcının adıdır 19 Mayıs! Yine dünyada eşine ender rastlanacak şekilde, bir milli bayramı gençlerine armağan eden devlet adamının adıdır, Mustafa Kemal Atatürk! O gençlerin mücadele azmine, kararlılığına cumhuriyete olan sevgisine, bağımsızlığına olan düşkünlüğüne inandığı için gençliğe bunu armağan etmiştir. Âşık Mahsuni Şerifin çok güzel bir türküsü var; ‘Sarı saçlı, mavi gözlüm bir daha gel, bir daha gel Samsun’dan’ der ama o gelmeyecek, gelmeyecek ama bu ülkenin bağımsızlığına, bu ülkenin vatan topraklarına olan sevgisine, yarına olan umuduna, aydınlığına gönül vermiş, kendini adamış milyonlarca sarı saçlı, mavi gözlüye emanet etti bu cumhuriyeti. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. Ey büyük Atatürk ne senden vazgeçeriz, ne eserinden!” şeklinde konuştu.
 
GRUP 27 GENÇLERLE BULUŞTU
19 Mayıs kutlamaları sahne programında ilk olarak Silivri Belediyesi Ahenk Sanat Kulübü sahne aldı. Yöre oyunları sergileyen ekip, Van, Burdur, Artvin yöresi ile solo zeybek ve roman dans gösterisi gerçekleştirdi. Gecenin finalinde Grup 27 sahne aldı. Büyük coşku ve alkışlarla izlenen grubun, hit şarkıları Muhtemel Aşk’ı Silivrili gençler hep bir ağızdan söyledi. Grup 27, konseri ellerinde bayraklarla Onuncu Yıl Marşı söyleyerek tamamladı.
Ekibe Silivri Yoğurdunu ve çiçeğini Belediye Başkanı Özcan Işıklar takdim etti.