Silivri'de Kurban Pazarında İşler Durgun

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Silivri'de kurban pazarında satıcılar müşterilerini beklemeye devam ediyor.

Silivri'de Kurban Pazarında İşler Durgun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selimpaşa –Kavaklı yolu üzerine kurulan kurbanlık pazarında müşterilerini bekleyen hayvan satıcıları işlerin çok durgun olduğundan dert yanarken, bayrama birkaç gün kalmasına rağmen bekledikleri yoğunluğun yaşanmadığını söyledi. Hayvan satıcıları kurban keseceklerin şimdilik büyükbaş hayvanlara baktığını, küçükbaş kurbanlıkların satışının genellikle son günlere kaldığı belirtti.

Büyükbaş hayvan satıcısı Ali Şeremat, vatandaşın fiyatları yüksek bulduğunu ifade ederek, "Pazara 20’den fazla kurbanlıkla geldik, kısmet bekliyoruz. Vatandaşın büyükbaş kurbanlığa ilgisi var fiyatlar da geçen sene ki fiyatlar fazla geliyor. Pazarın kurulduğu alan da çok ters, belediye servis koydu ancak boş gelip boş gidiyor. Kimse buraya gelmek istemiyor uzak olmasından dolayı" dedi.


Hayvanlarının çok iyi olduğunu belirten hayvan satıcısı Aykut Çalış ta, vatandaşın pazara ilgisinin az olduğunu söyleyerek, "Bizde hayvanlar boy boy. Belki de pazardaki en iyi koçlar bizde, fiyatlarımızda 500 liradan başlıyor. Vatandaşa hayvanların fiyatı yüksek geliyor. Umudumuz arife günü ve bayramın 1 gününe kaldı” diye konuştu.