Silivri'de Zamlara Hayır Mitingi

Silivri Demokrasi Platformu'ndan ZAMLARA HAYIR mitingi. Pazar (27 Kasım 2011) günü saat:14.00'da Silivri Lisesi önünde buluşacak olan Silivri Demokrasi Platformu üyeleri bir biri ardına gelen zam uygulamasına bir son verilmesini istiyorlar.

Silivri'de Zamlara Hayır Mitingi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Demokrasi Platformu’nca hazırlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan ekonomik, sosyal ve siyasal krizlerin her geçen gün daha da tırmandığı şu günlerde ekonomik koşulların daha da ağırlaşacağının işaretlerini görmekteyiz.

Ekonomik olarak dışa bağımlı bir ülkenin dünyada yaşanan krizlerden etkilenmemesi mümkün değildir. Ekonomik ve siyasi krizler, belki toplumun bir avuç sermaye gruplarını teğet geçebilir, ama işçileri, köylüleri, esnafı, kamu emekçilerini, gençleri, kadınları, emeklileri tam can evinden vurmaktadır.

Gün geçmiyor ki, en temel insan hakkı ve yaşamın temeli olan beslenme, barınma, ısınma, eğitim, sağlık vb. hizmet ve ürünlerine, gıda maddelerine, benzin ve mazota, elektrik ve doğalgaza, tuzdan gaza zam gelmesin. Havadan suya zam (fiyat güncellemesi ve cari açık kapama) faturaları,  emeği ve alın teriyle onurlu bir yaşam sürdürmek için çırpınan insanlarımızın sırtına yüklenmek istenmektedir.

Bu nedenle sebebi olmadığımız cari açıkların ve bavullarla Libyalı paramiliter (paralı asker)lere gönderilen milyon dolarların bedellerini ödemeye “HAYIR” diyoruz.

 “ZAMLARA HAYIR” diyoruz ÇÜNKÜ; Siz emekçi köylüler:

12 Ay emek verdiğiniz ürünlerinizin değeri komisyoncuların, tüccarların elinde pul olurken mazot zamları, gübre zamları, banka faizleriyle boğuşurken, destekleme kredileri kesilirken, ardı arkası kesilmeyen zamlarla ekmeğiniz her geçen gün küçülüyor, tarlanızı, ineğinizi, traktörünüzü, bahçelerinizi satmak zorunda bırakılıyorsunuz. Çalışarak, emeği ve alın teriyle onurlu yaşamak yerine, hayırsever yardımlarına, fakir fukara fonlarına, torba kömürlere, yardım paketlerine muhtaç bırakılıyorsunuz. Sen işsiz, çocukların işsiz, üretmeden birilerinin eline bakar hale düşesiniz ki, üzerinizde oy simsarlığı yapılsın. Bütün gücümüzle zamlara, geleceğimizi ipotek almak isteyenlere “HAYIR” diyoruz.

“ZAMLARA HAYIR” diyoruz ÇÜNKÜ;  Siz işçiler:

Uluslararası para babaları ve yerli işbirlikçiler, “ülkeye yatırım yapıyoruz, istihdam yaratıyoruz”  kandırmacasıyla alın teri ve emeğinize ipotek koymaktadır. Dünyanın her yerinde para kazanmanın temel şartı emeğin sömürüsüdür. Emeğin sömürülmesi patronların servetlerine servet katar. Sermayenin vatanı yoktur. Onlar Emeğin en ucuz satın alındığı her yerlere yatırım yaparlar. Siyasi iktidarlar da para hareketlerini patron ve sermaye sahipleri adına koruma ve kollama görevi yaparlar. O nedenle siz, işçileri örgütsüz, sahipsiz bırakır ve asgari ücret sefaletine mahkum ederler. En büyük vergi yükünü işçilerin sırtına vurup katmerli sömürüleri yetmiyormuş gibi zamlarla ceplerindeki son kuruşlara göz dikerler. Bankalar kredi kartı tuzakları kurar, son kırıntıları da onlar kapmaya çalışırlar. Babadan anneden kalma miraslara göz dikerler. Sizi savunmasız, çaresiz bırakılırlar ki “HAYIR” demeyesin diye. Ekmeğine, aşına, geleceğine sahip çık zamlara “HAYIR” de.

“ZAMLARA HAYIR” diyoruz ÇÜNKÜ; Siz kamu emekçileri:

Siz bordro mahkûmları, Siz yılda % 3’lere, %6’lara mahkum hizmet ordusu... Siyasi iktidarların ihsanına bırakılmış bir alıp yüz verenler... Zamlar en çokta sizi vuruyor. Ev kirası, beslenme, sağlık, giyim, eğitim ulaşım her ay sonunu borçla kapatırken katlanarak gelen zamlara karşı “Benim memurum işini bilir mi diyeceğiz?” Yoksa; sebebi olmadığımız cari açıkların, silahların, uçakların silah tüccarlarının, özelleştirmeci soygunların, talanların faturasını ödemeyi sineye mi çekeceğiz? Demokrasi denilen şey “Kardeş sofrasında ekmeğin adil ve eşit paylaşıldığı” bir düzendir. Onurlu, kimseye muhtaç olmadan, başı dik yaşamaktır. Lokmana uzananlara, dili, dini, cinsi, kimliği, gücü, kudreti kim olursa olsun “HAYIR” de.

“ZAMLARA HAYIR” diyoruz ÇÜNKÜ; Siz esnaflar:

Her geçen gün bir bir yok oluyorsunuz. Uluslararası para babaları, yerli işbirlikçileri eliyle kurdukları süpermarketler, hipermarketler, alışveriş merkezleri, pazarlama şirketleri ile tüm alışveriş faaliyetlerini tekellerine aldılar. Sizler ya kapılarınıza kilit vurdunuz, ya da vurmak üzeresiniz. Tüm rekabet gücünüz elinizden alındı. Verginizi, Bağ-Kurunuzu, taksitlerinizi ödeyemez oldunuz. Komşularınızın veresiye defterine yazdıracak bir şeyiniz kalmadı.

Yetmedi, zamlar mal ve hammadde girişini zora soktu. Kârınızı sildi süpürdü.  İşsiz ve aşsız kalmak istemiyorsan işine ve aşına sahip çık. Zamlara “HAYIR”de.

 “ZAMLARA HAYIR” diyoruz ÇÜNKÜ; Siz kadınlar, anneler:

Zamlar herkesi vurdu ama en çokta kadınları yani işçi, köylü, kamu emekçisi, ev kadınlarını... Oğluna, kızına, hayat yoldaşına sunduğu bir tas çorbanın her geçen gün azaldığını görmenin çaresizliğini en çok kadınlar bilir. Zamlar, en çok sizlerin canını yakar. Telli duvaklı gelin ettiğin kızının,  geçim sıkıntısından ayrılıp gözü yaşlı baba evine dönüşünün zamlarla doğrudan bağlantılı olduğunu hiç düşündünüz mü?

Bu kadar lüks tüketimin körüklendiği, kredi kartı tuzaklarının aile bağlarını nasıl tarumar ettiğini,  kızının dul kalmasının, torununun arada derede büyümesinin sorumlusu damat mı? Gelininin elinin açıklığı mı? Yoksa Başbakanların, bakanların “Ülkemize, vatanımıza hayırlı uğurlu olsun”larıyla başlayan zamlar mı? Hayatlarımızı zehir eden “ZAMLARA HAYIR” de.

“ZAMLARA HAYIR” diyoruz ÇÜNKÜ; Siz gençler:

YGS,  LYS. SBS, KPS vb. Sınavlarıyla yarış atına döndürülenler... Eğitim harcamalarına, üniversite harçlarına yapılan zamlarla eğitimsizliğe, geleceği umutsuz asgari ücret köleliğine mahkum edilenler...  Yetmedi hele bir de eğitimsiz ve yoksulsan, şanlı şehitlik de sana düşer. Gençliğini çekip alırlar elinden. Ağalar, paşalar, beyler, parababaları rahat uyusun diye sırça saraylarında, Sen vatan için ölürsün. Vatan çok uluslu şirket ve yerli yabancı zenginlere yurt olur. Zamlara “HAYIR” de. SESİNİ YÜKSELT.

“ZAMLARA HAYIR” diyoruz ÇÜNKÜ; Silivri Halkı:

Bizler, Silivri Demokrasi Platformu olarak silahlı çatışmaların, depremlerin, Büyük Ortadoğu emperyalist planlarının üzerinin örtüldüğü hepimizin canını yakan, ekmeğimize, aşımıza, çocuklarımızın lokmasına uzanan sebebi olmadığımız ekonomik krizlerin, fiyat güncellemelerinin,  cari açıkların, silahlı çatışmaların faturalarını ödemeye “HAYIR” diyoruz.

Tüm halkımızı sesimize ses vermeye DAVET ediyoruz.

Bizler, Silivri Demokrasi Platformu olarak haksızlıklara boyun eğmeyi, adaletsizliklere sırtını dönmeyi, sömürü ve zulmü görmezden gelmeyi “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan”lık olarak görüyor “ZAMLARA HAYIR” diyoruz.