Silivri'den Kumkapı'ya sahte içki servisi

Yeni yıla sayılı günler kala, piyasaya sahte içki sürüleceği ihbarını alan jandarma ekipleri, Tekel bayiileri ile içkili restoranlarda arama yaptı.

Silivri'den Kumkapı'ya sahte içki servisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aramalar sonucunda çok sayıda sahte içki ele geçirildi. Yapılan teknik takip sonucunda içkilerin elebaşılığını Bulgaristan uyruklu N.A'nın yaptığı şebeke tarafından üretildiği, Erkan Ç. tarafından da özellikle İstanbul Kumkapı'daki bayiilere ve restoranlara pazarlandığı ortaya çıktı. Ekipler ayrıca Zeytinburnu'nda İbrahim Halil L'nin işlettiği tekel büfesinde de çok sayıda sahte içki ile kazak sigara ele geçirdi.

Şifreli konuşmalar dinlemeye takıldı

Dinlemeler sırasında şebekenin şifreli konuşmaları da çözüldü. Dinlemeye takılan konuşmalarda restoran yetkilileri, 'Orijinal' dediğinde viskilerin orijinal şişelere konulduğu, 'Kravatlı' denildiğinde ise etiketli şişelerin gönderildiği belirlendi. Silivri'de N.A'nın kiraladığı çiftlik evine düzenlenen baskında, binlerce şişe sahte rakı, votka ve viskiden oluşan 1.5 ton sahte içki ele geçirildi. Operasyonlarda biri Türk 7'si Bulgaristan uyruklu 8 kişi gözaltına alındı. Sahte içkilerin ucuz olsun diye etil alkol ile üretildiği, fazla tüketilmesi halinde körlük ve ölüme neden olduğu açıklandı. Adliyeye sevk edilen şebeke üyeleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.STARGAZETE