Silivrili 'Canlar' kahvaltıda buluştu

Silivrili Aleviler, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi tarafından düzenlenen kahvaltına buluştu.

Silivrili 'Canlar' kahvaltıda buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnanç önderleri Hasan Ağ ve Ertuğrul Arslan ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Abdullah Kaya, Meclis üyeleri Süheyl Kırkıcı ve Figen Gürsöz’ün de katıldığı kahvaltı sırasında birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Kahvaltı sonrasında yapılan açıklamayı Silivri Cemevi Dedesi Ertuğrul Arslan yaptı. Arslan, “Sevgili Canlar” diyerek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Bizler; yüzyıllardır süren baskı zulüm ve işkenceye karşı sizlerle beraber direnen, Hz. Hüseyin’den miras aldığımız Alevi duruşunu; dövülerek, sövülerek, zaman zaman her türlü kötü ithamlar altında bırakılarak, bazen de; Çorumda olduğu gibi fırınlara atılarak, vurulup öldürülerek kısacası her hal ve şartta bedeller ödeyerek, insanlığın kurtuluşu gördüğümüz Alevi- Bektaşi İslam inancını, insanlara aktarım da görev üstlenmiş Evladı Resul inanç önderleriyiz.”

“Ülkemiz ve bizler, sokaktaki sade bir vatandaşımızı bile harcama lüksüne sahip olmadığımız bir süreçten geçmekteyiz. Bu nedenle; her zamankinden daha fazla birbirimizi sevmeye, birbirimize karşı saygılı olmaya ihtiyacımız var.”

“Asırlardır sizlere, Kararlılığı ile tüm İslam âlemine örnek olan, İslamiyet’in ve kutsal kitabımız Kuranı Kerim’in içindeki kelamın intikalinde canıyla bedel ödemiş, bizlere bugün Alevi olma erdemini bahşeden Hz. Hüseyin’i, ‘’Tanrının en küçük tecelligahı insandır’’ diyen, İnsanı sevmeyi Tanrıyı sevmekle özdeş gören ENEL HAK öğretisinin sahibi Hallacı Mansur’u, ‘Ellerin kabesi var, Benim kabem insandır, kuran da kurtaran da insanoğlu insandı’’ diyen, arslanla ceylanı yan yana yaşatan hoşgörü abidesi Pirimiz Hünkârımız Hacı Bektaş-ı Veli’yi, ‘’72 milleti aynı gözle görmeyen halka müderris olsa da hakikatte asidir’’ diyen, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin temellerini 700 yıl öncesi atan sevgi ozanı Yunus Emre’yi, ‘’İster kafir, ister putperest, ister Mecusi ol gel… Bizim dergahımız ümitsizlik dergahı değildir, her ne olursan ol gel’’ diyen aşk şairi Mevlana’yı, Dik duruşuyla zamanın despotizmine boyun eğmeyip ‘’bir olalım iri olalım diri olalım’’ diyen, zamanın Hızır paşası canı pahasına başkaldıran Pir Sultan Abdal’ı  anlatamadık mı?..”

O halde bu ayrı gayrımız niye?...

“Sevgili canlar: İnanç önderleriniz olarak sizleri; birbirinizi sevmeye, birbirinizi hoşgörü içinde seyretmeye, hizmet edenlere karşı vefa duygusu içinde hareket etmeye bir olmaya iri olmaya ve de diri olmaya yüksek sesle davet ediyoruz. Bu davetimiz hepinizedir. Bizi yok sayan, verdiği taahhütleri yerine getirmekte kusur içinde olan herkesin şunu artık çok ama çok iyi bilmesini istiyoruz; Alevi- Bektaşi inancına mensup, insanlar, siyasilerden samimiyet ve kendi sorunlarına çözüm üretilmesini bekliyorlar. Kişisel çıkar ve menfaatlere yönelerek, toplumsal çıkar ve menfaatlerimiz göz ardı eden zihniyet sahipleri; inancımızı, insanlarımızı, cem ve meydan evimizi artık kullanamayacaklardır. Bunlara toplumdan aldığımız güçle, kendi yaşamsal varlığını yüzyıllardır devam ettiren inanç önderleri olarak bizler müsaade etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz.”

“Kaybolmaya yüz tutmuş dede- talip arasındaki ilişkiyi yeniden tesis ederek, yüzyıllarca kendi sorunlarını adliyeye zaptiyeye intikal ettirmeksizin, dede- pir- mürşit huzurunda halli yoluna seçmiş olan sizlerin arasında bu toplum dinamiklerini yeniden hayata geçirmek için var gücümüzle çalışacağız. Kamil insanlardan örülü topluluğumuz, bu konuda, kendi iradeleriyle en doğru kararları vefa duygusunu yitirmeden alacağına inancımız tamdır.”

“Bu güzel eserin meydana getirilmesinde emeği geçen yöneticilere ve cem evi inşaatımızın yemekhane ve gasilhane ünitelerinin tamamlanmasında maddi yardımlarını esirgemeyen Ali ŞAHNA canımıza teşekkür ediyoruz. İçinizde; Hz. Hüseyin’in aşkı, Hacı Bektaş Veli’nin ışığı, Pir Sultan Abdal’ın direnç ve kararlılığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün ise devrimci ruhu hep varolsun. Sizlere aşk-ı niyazlarımızı iletiyor sevgi ve muhabbetlerimiz arz ediyoruz. Hepinizin Hak yardımcı Pir yoldaşı olsun”

Yapılan kahvaltı sonrasında Cemevi yapımında emeği geçen İşadamı Ali Şahna’ya plaket takdim edildi.