Silivrili esnaftan duyarlı davranış

Silivri'de uzun yıllardır esnaflık yapan Cansu Söğüt Engin, bir müşterisinin teklifiyle Van'da öğrenim gören çocuklar için yardım kampanyası düzenledi. Sosyal medyadan yayılan kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Silivrili esnaftan duyarlı davranış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun yıllardır Silivri’de esnaflık yapan Cansu Söğüt Engin, mağazasından alışveriş yapan bir müşterisinin almış olduğu ürünü kendi isimleriyle verecekleri adrese kargolanmasını talep ettiğini belirterek “Sebebini sorduğumda Van’da öğrenim gören ihtiyaç sahibi bir çocuğa gönderdiklerini söylediler. Ben de neden biz bu sosyal yardımlaşmayı yapmıyoruz dedim ve kolları sıvadım. İşe, Eş dost akrabalardan başladım. Mağazama afişler yaptım ve sosyal medya hesabımdan duyurusunu yaptım. Gördüm ki kısa bir sürede inanılmaz büyüdü kampanyamız, ne kadar çok çocuğa ulaşırsak onları o kadar ısıtabiliriz.”dedi.

Yapılan yardım malzemelerini evinin salonunda tasnif ettiğini ve daha sonra da hediye paketleri ile paketlediğini belirten Cansu Söğüt Engin  “Özellikle bayan yardımseverlere sesleniyorum. Hanımlar ister örün ister alın, isterseniz kullanmadığınız atkı, şapka, bere, eldiven ne varsa toplayalım.2 haftamız var, hedef 300 takım. Size güveniyorum. Kitap, çanta, kırtasiye malzemesi her şey ama her şey çok gerekli hepsi ihtiyaç, Sizde emeğinizi esirgemeyin sizde umut olun ısıtın yavrularımızı. Şu an için Van Andaç okulundaki öğrencilerimiz için malzeme toparlamaya çalışıyoruz. Toplanan malzemeleri tek tek tasnif ederek cinsine göre hediye paketi ile paketliyoruz. Buradan gönderirken çuval koli olarak değil bizzat hediye paketi olarak göndereceğiz.”dedi.