Silivrili Kadınlar Maharetlerini Sergiliyor

Silivri Belediyesi Mahalle Evlerinde kadınlar boş zamanlarını değerlendirerek farklı branşlarda ücretsiz eğitimler alarak kendilerini geliştiriyor.

Silivrili Kadınlar Maharetlerini Sergiliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Silivri Belediyesi Mahalle Evlerinde kadınlar boş zamanlarını değerlendirerek farklı branşlarda ücretsiz eğitimler alarak kendilerini geliştiriyor.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın Mimarsinan, Yeni Mahalle ve Gümüşyaka, Değirmenköy ve Büyükçavuşlu Mahallesi’nin ardından altıncısını da Selimpaşa Mahallesi’nde açtığı Mahalle Evlerinde kadınlar birlikte üretmenin keyfini çıkartıyor. “Kadınlarımıza kendilerini geliştirmek istedikleri alanlar ile ilgili fırsatlar yaratıyoruz” diyen Başkan Işıklar; “Tek çabamız kadınlarımızın bir arada istedikleri branşlarda kendilerini geliştirmelerini sağlamak. Özellikle kadınlarımız ve buna bağlı olarak çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunuyoruz. Anne kendini geliştirirse topluma iyi yetişmiş çocuklar kazandırır. Anne gelişirse aile de gelişir. Bu nedenle üreten kadın profilini ayakta tutmalıyız. Mahalle Evlerimiz açıldığı günden bu yana ciddi bir yol kat ettik, kursiyer sayımız her geçen gün artıyor. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

HANGİ KURSLAR VAR?

Silivri Belediyesi Mahalle Evleri’nde Ahşap Seramik Boyama, Kurdele Nakış, Otantik Takı ve Dekoratif Sabun (Mis Sabun) Yapımı kursları bulunuyor. Bireylerin toplum yaşamında karşılaştığı sorunları tanıyarak bu sorunların önlenmesi veya çözülmesi için çeşitli etkinlik programları düzenleyip, kente uyum içinde kendilerini ifade edebilmelerini, demokratik ortamda hoşgörü, saygı ve sevgi çerçevesinde ilişki bağlarını güçlendirmek amacıyla Silivri Belediyesi Mahalle Evleri’nde Psikolojik Danışmanlık ve Hukuk Danışmanlığı Hizmetleri ile Aile Yaşamını İyileştirme Amaçlı Destekleme Çalışmaları da yapılıyor.