Silivri'ye Bir Kardeş Daha

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçenin kardeş şehirlerine bir yenisini daha ekleyerek Bulgaristan'ın Şumnu İli, Vırbitsa İlçesi ile kardeş şehir protokolü imzalandı.

Silivri'ye Bir Kardeş Daha
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçenin kardeş şehirlerine bir yenisini daha ekleyerek Bulgaristan’ın Şumnu İli, Vırbitsa İlçesi ile kardeş şehir protokolü imzalandı.

Bulgaristan- Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerini güçlendirmek, iki ülke arasında kültür-sanat, ekonomi ve sosyal alanlar arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla Silivri Belediyesi ve Vırbitsa Belediyesi kardeş şehir oldu. Başkanlık makamında gerçekleşen protokol imza törenine Vırbitsa Belediye Başkanı Merdin Bayram ve beraberindeki heyet, Başkan Yardımcıları Emine Tarin, Bora Balcıoğlu, CHP İl Yöneticisi Bayram Ali Çeşmecioğlu, CHP’li meclis üyeleri ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Lütfü Vardar da katıldı.

 

IŞIKLAR: “DÜNYA BARIŞI İÇİN KARDEŞLİK ŞART”

CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Ali Çeşmecioğlu’nun aracılığıyla Vırbitsa Belediye Başkanı ile tanıştıklarını paylaşan Işıklar, iki bölgenin benzerliklerinden yola çıkarak gelişmek adına işbirliği içerisinde olmalarının yararlı olacağını söyledi. Emek, dostluk ve kardeşlik vurgusunda bulunan Işıklar, dünyada yaşanan savaşlar ve huzursuzluklara işaret ederek birlikte üretim ile refah, huzur içinde yaşamak adına kardeşlik dayanışmasının önemine işaret etti. Acıların yaşanmaması, komşuluk ilişkilerinin gelişmesi, iki belediyenin karşılıklı çalışmalarda bulunması, ekonomik ve sosyal işbirliği paylaşımlarında bulunmayı önemsediklerini paylaşan Işıklar, iki kenti kardeş yapma konusunda çaba sarf eden ve katkı sunanlara teşekkür etti.

 

BAYRAM: “İŞBİRLİKLERİNE HAZIRIZ”

Vırbitsa Belediye Başkanı Merdin Bayram ise; “Dilerim imzaladığımız kardeş kent protokolü imza üzerinde kalmaz ve her iki halka da hizmet olarak yansır. Kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda bölgelerimize destek sunacak, insanlarına güzel fırsatlar yaratacak işbirliklerine hazırız. Vırbitsa Belediyesi’ni köprü olarak kullanın, Avrupa Birliği projelerinden çok güzel hizmetler kazanabiliriz” şeklinde konuştu. En kısa sürede Silivri heyetini, kentinde ağırlamak istediğini belirten Bayram; belediye müdürlükler düzeyinde ve işadamlarıyla ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak istediklerini belirtti.

 

PROTOKOL İMZA ALTINA ALINDI

Başkan Işıklar, Silivri’de gerçekleştirdikleri iyi tarım uygulamalarına işaret ederek bu alana verdikleri önemi belirtti ve geliştirilmesine yönelik yeni adımları kardeş şehirle birlikte atmaktan mutlu olacaklarını söyledi. Vırbitsa’nın istihdam sorununun Silivri ile işbirliği açısından avantaj sayılabileceğini belirten Işıklar en kısa sürede SİAD üyeleriyle bölgeyi ziyaret edip, iş ile yatırım imkânları konusunda görüşmeler yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Konuşmaların ardından her iki belediye başkanı Silivri ile Vırbitsa’yı kardeş yapan protokolü karşılıklı imza altına aldı. Başkanların birbirlerine çeşitli hediye sunumları da oldu.