Silviya'nın Son Şeklini Konuştular

Silivri Çarşı Merkezi esnafı Silviya Hotel'in son şeklini değerlendirmek için Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ,Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici,AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş,Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu ile sabah kahvaltısında buluştu.

Silviya'nın Son Şeklini Konuştular
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Esnafın talebi üzerine bir araya gelen Işıklar ve Karakaş, çarşı esnafının mağdur olmaması ve çarşının canlı tutulması için tapu binasının esnafın talep ettiği projede yer alması için gerekli çalışmaları yaptığını söylediler.

Toplantıda Çarşı esnafı adına konuşan Çardak Köftecisinin sahibi Yalçın Yönet; “ Sayın Belediye Başkanımız gündem maddeleri arasında ifade ederken, binanın gerek teknik olarak gerek zemin olarak artık ekonomik ömrünü tamamlama noktasında olduğunu, buna ilişkinde ellerinde raporlar bulunduğunu, en kısa zamanda da yıkıma yönelik yeni bir projenin gündeme getirileceğini meclise sunmuşlardı. O esnada mecliste spontane olarak bir olay gerçekleşti ve Başkanımızla görüşürken, bu projenin basında yer aldığını ve esnafla mutabakat sağlandığını söyledi Başkanımız. Bizde burada yıllardan beri esnaflık yapan arkadaşlarımızın belirli beklentileri olduğunu,ekonomik süreçlerinde esnaf noktasında maalesef olumsuzluklara yol açtığını kendilerine beyan ettik. Ve bu görüşmemiz dahilinde de bu projeye acaba Tapu Kadastro binası eklenebilir mi şeklinde bir görüşme o esnada cereyan etti. Sayın Belediye Başkanımızda bu meseleyi bir araştırın olgunlaştırın biz ona göre değerlendirelim ona göre farklı bir yol haritası çizelim dedi. Tabii bu konu basına da yansıdı. Basına yansımasının ardından çarşıda ki esnaf arkadaşlarımızda bu konuyu kendi aralarında değerlendirmişler istişare etmişler. ve çok kısa bir sürede AK Parti İlçe Başkanlığına, CHP İlçe Başkanlığına ve Belediye Başkanlığına verilmesi üzere imza toplamışlar. Kısacası dilekçenin ve imzaların mahiyeti şu arkadaşlar. Silviya Hotel’in yerine yapılacak olan yeni projede Tapu ve Kadastro Müdürlüğünü yer verilmesiydi. Ve bu talebimizi AK Parti, CHP İlçe Başkanlarımıza ve Belediye Başkanımıza ilettik. Ve onlarda biz esnafların bu talebini olumlu karşıladılar. Bu anlamda ben Silivri Belediye Başkanımıza ve AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş burada oldukları için ve bu cesareti gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Cesaret diyorum çünkü esnaf için bir araya gelip elini taşın altına koydular” dedi.

IŞIKLAR “ESNAFIN İŞİNİN İYİ OLMASI İÇİN HEPİMİZİN ORTAK TEMENNİSİ”

Çarşı esnafıyla bir araya gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar toplantıda söz alarak çarşı merkezine yapılacak olan proje hakkında bilgi verdi. Çarşımız adına esnafımızın daha çok iş yapar  ve buranın çekim merkezi olması adına alınacak bu kararın, yapılacak bu çalışmanın çok faydası olacağını, çarşıya bir ivme kazandıracağı düşüncesindeyim diyen Başkan Işıklar; “ Yalçın arkadaşımız bu projeyi duyunca doğal olarak bende bir esnaf babanın çocuğu olarak yalçın arkadaşımızın baktığı aynı mantıkla bakardım. Burada ki hareketi tutmak, insanları çekmek, çarşı içinde bir hareketlilik yaratmak hepimizin ortak talebi ve isteğidir. Bizde buna nasıl uyumla yaklaşırız nasıl yardımcı oluruz diye o projeden sonra düşünmeye başladık. Şimdi bundan sonra bir baskı oluşturmak ta lazım. Bundan sonra güneş çarığı sıkacak çarıkta ayağı sıkacak. Siz burada İlçe Başkanımız sıkacaksınız oda gidecek yukarıda ki makamları sıkacak. Bu iş burada böyle olacak. Başka türlü olmaz. Belediyenin Tapuyu buraya taşımak gibi bir görevi yok. Siz bize baskı yapacaksınız bizde bir yerlere baskı yapacağız tapu buraya gelecek. Siyaset hizmet için vardır. Biz burada Silivri’nin, çarşının menfaati olan her şeyde uzlaşır, oturur konuşu ve o mutlaka yapılır. O her zaman yapılan siyasi tartışmalara bakmayın, onları bazen şekil olarak yapmak lazım. Ama doğrusu şu,halkın çıkarı için menfaati için her zaman siyasetin bunun için var olduğunu biz burada ispat ederiz.  Silivri’nin geçmişinde genlerinde öyle kavga üslubu yoktur. Siyasetin doğası gereği bunlar olacaktır ama Silivri’nin menfaati içinde burada bir araya geleceğiz. Bunu yapmaya mecburuz. Başka bir Silivri yok, bizimde gidecek başka yerimiz yok. Esnafından işinin iyi olması için hepimizin ortak temennisi bu” dedi. 

KARAKAŞ; ÇARŞI ESNAFIMIZ ESKİ CANLILIĞINI ESKİ DİRİLİĞİNİ YAKALAMIŞ OLACAK

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ardından söz alan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş; Sayın Belediye Başkanımızın da dediği gibi ortak paydamız Silivri ve Silivri’nin menfaati söz konusu olunca her türlü platformda çok çabuk buluşabilen bir siyaset üslubu var bizde. Geçmiş dönemde de vardı bu dönemde de var. dolayısıyla ben çarşı esnafını bu anlamda da kutluyorum. Sayın başkanın söylediği o baskı mantalitesini hem şahsımı hem Cumhuriyet Halk Parti İlçe Başkanımızı hem de Belediye Başkanımızı ziyaret ederek o baskıyı oluşturmuşlar ve olumlu netice alma noktasında da  adımlar atmaya da devam ediyorlar. Ancak çarşı esnafı dendiği zaman gerçekten o bölgenin bir misyonu da vardır. Her halde Silivri’nin nabzının attığı yer anlamına gelir her anlamda. Bizim Silivri çarşı esnafımı da böyleydi. Vakti zamanında burada hükümetler kurulur, hükümetler yıkılır, belediye başkanları oluşturulur. Hele hele arkamızda bulunan mis sokak siyaset nabzının atmış olduğu önemli mekânlardandı. Bende bir fikir ortaya atmak istiyorum. Olur mu olmaz mı bilmiyorum ama çarşı’nın bir derneği olabilir. Çarşıyı güzelleştirme derneği gibi. Bu tür fikir jimnastiği yapılması adına böyle bir fikir ortaya koydum ve bu toplantıda da alt yapısının oluşturması adına vesile olmuş olur. Sayın Başkanında söylediği gibi bu bina gerçektende çok kötü. Depremsellik açısından çok korkutucu bir bina. Bu binanın biran önce yıkılıp yeniden yapılması isabetli bir karar. Ama bir mimar olarak düşündüğüm zaman eğer esnaf bu gün bu baskıyı kurmasaydı buraya bir meydan düzenlemesi ve yeşil alan yapılabilirdi diye kamu oyunda dillendirilmişti. Ancak esnafın ziyaretinden sonra çarşının kendi içerisinde ki hareketliliği öldürmemesi noktasında burada birçok kesimin ve hareketliliğin başka taraflara kaymasından dolayı da en çok esnafı mağdur etmiştir. Ben sizlerin talebinizi Bakan beye ilettim. Bakan beyde yeri nasıl verecekler dedi. Belediye başkanımızla konuştuk yeri verecek, belediye meclisinden de kaç yılığına verilecekse karar alınacak dedim. Bakan beyde esnaf ne derse o olsun dedi. ve iki gün öncede yaptığımız görüşmede Bakan bey bu konuda olumlu baktıklarını, esnafın vereceği karara göre de hareket edeceğimizi yinelediler. Burada yapılacak ihale sürecinin ödenekle alakası yok.  Tapu ve Kadastro binaları için ödenen önceden gelmişti. Ama başkanımızla yaptığımız görüşmede 25 yıl gibi bir tahsis süresinin olduğunu, ilerleyin zaman dilimlerinde süreyi uzatacak mıdır ve ya kalıcı olması noktasında da karar vericilerle birlikte karar verecek midir bu ilerleyen zaman dilimde değerlendirilecektir. Burada sadece Tapu Müdürlüğü olacak. Kadastro Müdürlüğünü diğer tarafa götüreceğiz. Sayın Belediye Başkanımızın bahsettiği projeler Silivri’mize ivme getirecek, çarşımıza prestij katacak projelerdir.  Bu projelerle birleştiği zaman eminim ki çarşı esnafımız eski canlığını eski diriliğini yakalamış olacak” dedi.