Sinoplulardan Keşkek Şenliği

Silivri Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, geleneksel hale getirmeyi planladıkları Keşkek Şenliğinin 1.sini Pazar günü gerçekleştirecek.

Sinoplulardan Keşkek Şenliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2013 yılında kurulan Silivri Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve yapılacak olan Keşkek şenliğiyle ilgili olarak SHA’ya bilgiler veren Dernek Başkanı Filiz Güler, Pazar günü yapılacak olan Şenliğe tüm Silivrilileri davet etti.
SİNOP KÜLTÜRÜNÜ BURADA YAŞATMAK İSTİYORUZ
Derneğin 2013 yılında kurulduğunu belirten Güler, Silivri’de yaşayan Sinopluların sayısının yüksek olduğunu gördüğümüzde, birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirmek, kültürümüzü yaşatmak için dernek çalışmalarımızı hızlandırdık ve kurduk. Bugüne kadar çok yoğunluğumuzdan ve bu işin acemisi olduğumuzdan aktivite ve etkinlikte aktif rol alamadık, ancak gün geçtikçe bir takım işleri öğrendik ve toparlanma sürecine girdik. Sinop’umuzun oyunları, yemekleri, türkülerini Silivri’de yaşatalım istedik. Silivri’de her yörenin kültürünü görebiliyor ve yaşayabiliyoruz. Yabancı değiliz hiç birimiz o yörenin kültürüne, yaşantımızın birçok noktasında yabancısı olduğumuz ancak adapte olduğumuz kültürü yaşıyoruz. Bizlerde Sinop kültürünü burada diğer kültürlerle harmanlayıp karma yapmak istiyoruz.”dedi.
TÜM SİLİVRİ HALKINI DAVET EDİYORUZ
Keşkek, Sinop’ta gelenek haline gelmiş bir yemek türü diyerek sözlerini sürdüren Silivri Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Filiz Güler “Her Hıdrellezde bereket anlamında keşkekler pişer, dualar edilir. Bizde dernek yöneticileri olarak bunu biz derneğimiz adı altında yapalım, kalabalık bir kitleye göstererek anlatalım, keşkeğimizi tattıralım istiyoruz. Bu sebeple karar aldık, gerekli yasal izinlerimizi de aldık.8 Mayıs Pazar günü Mimarsinan Mahallesi ancak Samsunlular mahallesi olarak bilinen yerde yöresel davul zurnamız eşliğinde 1.Keşkek Şenliğimizi gerçekleştireceğiz. Yapılacak olan etkinliğimize Tüm Silivri halkını davet ediyoruz.”dedi.