Sosyal medyada 'Silivri' Yalanı

Son günlerde harekete geçen sosyal medya 'Troll'leri yaydıkları gerçek dışı bilgilerle toplumsal karışıklık gerçekleştirmeyi hedefliyorlar. Son olarak 'Silivri'de oturanlar sakın bu hafta…' ile başlayan asılsız iddialar üzerine yetkililer bu tür paylaşımların asılsız olduğunu belirterek itibar edilmemesi konusunda vatandaşlarımızı uyardı.

Sosyal medyada 'Silivri' Yalanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son günlerde 'harekete geçen 'Troll'ler Facebook, Twitter ve WhatsApp gibi ülkemizde milyonlarca kişinin kullandığı sosyal medya araçlarından bilgi kirliliğine neden olacak mesajlar paylaşmaktır.
Yetkililer, son birkaç gündür Silivri’de sahte bir hesap üzerinden yapılan paylaşımda “Silivri ve İstanbul’da yaşayan… “ile başlayarak bazı okulların duvarında gerçek dışı bazı yazılması ile devam eden, son olarak ta Gümüşyaka mahallesinde terörist yakalandığı yönündeki bilgilerin tamamen asılsız olduğu ,sosyal medya üzerinden bu tür asılsız paylaşımlar yaparak halkı gereksiz yere panik ve korkuya sevk edenlerin de tespit edilerek adliyeye sevk edilmesi için gereken çalışmanın yürütüldüğü belirtildi.
Ayrıca ilçede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla kolluk güçlerinin rutin çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Türk Ceza Kanuna göre "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit"

MADDE 213 – (1) Halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak amacıyla hayat, sağlık, vücut veya cinsel dokunulmazlık ya da malvarlığı bakımından alenen tehditte bulunan kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.