Soylu'dan sokak hayvanları için genelge yağmuru!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Covid 19 pandemisi nedeni ile sokak hayvanlarının mağdur olmaması için özel bir çaba harcıyor. Yaptığı hamleler ile hayvanseverlerin kahramanı haline gelen Soylu'ya sosyal medyadan destek ve teşekkür mesajları yağdı.

Soylu'dan sokak hayvanları için genelge yağmuru!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere Süleyman Soylu imzası ile yeni bir genelge daha gönderildi. Geçtiğimiz günlerde sokak hayvanlarının beslenmesi için Valiliklere genelge gönderen İçişleri Bakanlığı, yayınladığı yeni genelgede bu kez sokak hayvanlarına yönelik yapılacak besleme çalışmalarının illerde valilikler ve ilçelerde kaymakamlıkların koordinasyonu ile STK'lar, Yerel Hayvan Koruma Görevlileri ve gönüllülerin de katılım sağlayacağı "Hayvan Besleme Grupları" kurulması talimatını verdi. Genelgeye göre illerde valiler, ilçelerde kaymakamların öncülüğünde oluşturulacak gruplarda Belediyelerin yanı sıra, DKMP bulunan yerkerde DKMP temsilcileri, diğer yerlerde Tarım ve Orman Müdürlükleri temsilcileri, Büyükşehir olmayan illerde İl Özel İdare Temsilcileri, STK temsilcileri, Yerel Hayvan Koruma görevlileri ile gönüllüler bulunacak. Buna göre vali ve kaymakamların oluşturacağı iletişim gruplarında besleme organizasyonları planlanacak, çalışmalara kamu kurumları ile birlikte gönüllülerin tam katılımı sağlanacak, gönüllülerin besleme faaliyetlerinde gıda stoklarının yetersizliği ise kamu idarelerince takviye edilerek desteklenecek. Böylece daha önce restaurant ve diğer gıda tesislerinden arta kalan gıdaların toplanması ile sağlanan beslenme ihtiyacında sokak hayvanları pandemi sürecinde kapanan iş yerleri nedeni ile oluşan gıda ihtiyacı giderilmiş olacak.

İçişleri Bakanlığı bundan önce de pandemi sürecinden sokak hayvanlarının olumsuz etkilenmemesi adına hem Valiliklere sokak hayvanlarının kamu idarelerince beslenmesi hususunda genelge göndermiş hem de sokağa çıkma yasaklarında hayvanları besleyecek vatandaşların istisna vatandaş kapsamına alınmasını genelgede düzenlemişti.

Paçalı "Soylu bu konuda özel bir hassasiyet ortaya koyuyor"

Pandemi süreci boyunca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşöme sağlayan ve sokak hayvanlarının sorunlarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya bildiren HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı "Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu son derece hayvansever biri ve bu süreçte de özel bir hassasiyetle yaklaşıyor sokak hayvanları konusuna. İlk sokağa çıkma yasağında genelgede yer almamasına rağmen o gece kendisi ile görüşerek sorunu iletmiştim. Hemen sonraki gün besleme yapanların engellenmemesi hususunda bir talimat göndermişti valiliklere. Besleme yapanlara kesilen cezalar yine bakanımızın talimatları ile iptal ediliyor. Daha sonraki yasaklarda da genelgede sokak hayvanlarını besleyenler istisna vatandaş statüsüne alındı. Yine İçişleri Bakanımız sayesinde valiliklere önce sokak hayvanlarının beslenmesinin sağlanmasına yönelik bir genelge gönderildi. Son olarak da şimdi kamu idareleri ile gönüllüler ve STK'lar arasında besleme grupları ve iletişim gruplarının kurulması için bir genelge yayınlanıp valilikler görevlendirildi. Bu genelgeyle vali ve kaymakamlar bu süreçlerin koordinatörü olacaklar. İçişleri Bakanlığının hayvan hakları ile ilgili çalışmalara bu denli müdahil olması ve sürece hem bakan düzeyinde hem de valilik ve kaymakamlıklar ile katılması bizleri çok mutlu ediyor." dedi.