Susuz Cumhuriyet

Silivri Cumhuriyet Mahallesi tam 20 gündür yaz sıcaklarını susuz geçiriyor. Cumhuriyet Mahallesi sakinleri İSKİ' nin bir türlü bitmek bilmeyen çalışmaları yüzünden taşıma suyuyla değirmen döndürüyor. Bugün susuzluk yüzünden basın açıklaması yapmaya hazırlanan vatandaşlar 'Susuzluktan günlerdir mahvolduk. Çalışma bir an önce bitsin' dedi.

Susuz Cumhuriyet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Mahallesi sakinlerini susuzluk sorunu sardı. Yıllardır asfalt, yol, kaldırım sorunu yaşayan, alt yapı ve üst yapı çalışmaları yapılmayan Cumhuriyet Mahallesi’nin sakinleri oldukça dertli. İSKİ’nin boru hattı döşemesinin bir türlü bitmek bilmemesi vatandaşları sıcak yaz aylarında bunalttı. Alınan bilgilere göre boru hattı döşendi fakat su bir türlü verilemedi. 

“BANYO YAPMAK İSTİYORUZ”


Günlerdir susuzluktan kıvranan Cumhuriyet Mahallesindeki vatandaşlar “Yaz ayında 20 gün susuz kalmak işkence gibi. Banyo bile yapamıyoruz. Çamaşır yıkayamıyoruz. Sorun ne, ne zaman çözülecek onu da bilmiyoruz. Zaten yıllardır sokağımızı, yolumuzu, caddemizi yapın diye çağrıda bulunuyorduk. Silivri merkeze yapılan yatırımın yarısı mahallemize yapılmadı. Yürüyecek kaldırımımız bile yok. Bari şu susuzluk sorunumuza çare olsunlar” diyerek dert yandı. 


SOLMAZ: “BENDE BIKTIM”


 Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nuri Solmaz durumdan rahatsızlığını dile getirerek “Vatandaşın yaşadığı sıkıntıyı ben de yaşıyorum. Herkes bana gelip çare olun diyor ama benim elimden ne gelir? Mahalleli sonuna kadar haklı. 20 gündür bu sıcak havada suyun olmamasını izah edecek bir açıklama bekliyorlar. El insaf demekten başka diyecek bir şeyim yok” dedi. 


TAŞIMA SUYUYLA DEĞİRMEN DÖNÜYOR


İSKİ tankerleri mahalle sakinlerine ancak günün belirli saatlerinde kısıtlı su dağıtımı yapıyor. Sıcak havada 20 gündür susuzluk çeken mahalleli ise bugün basın açıklaması yapamaya hazırlanıyor