Taksici esnafını rahatlatan açıklama

Silivri'de 60 yıldır hizmet veren taksi durakları Kaymakamlık talimatıyla yerlerinden kaldırılmak isteniyor. Sorunun kimden kaynaklandığını bildiklerini belirten Belediye Başkanı Işıklar, taksici esnafını mağdur etmeyeceklerini söyledi.

Taksici esnafını rahatlatan açıklama

Silivri Belediyesi tarafından vatandaşa daha iyi hizmet verilebilmesi amacıyla yenilenen taksi  duraklarının Silivri Kaymakamlığı tarafından yapılan tebligatla tahliyesi isteniyor.Silivri çarşı merkezinde 60 yola yakın bir süredir hizmet veren Sahil Taksi Durağı ile yine uzun yıllardır hizmet veren Terminal Taksi Durağı kapsamında görev yapan taksici esnafı söz konusu tebligatla birlikte adeta şok yaşıyor.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın talimatıyla her iki taksi durağını ziyaret eden Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan konuyla ilgili olarak çalışma başlattıklarını ve taksicileri mağdur
etmeyeceklerini söyledi.Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Zafer Aşkın ile birlikte Sahil Taksi ve Terminal taksi Durağını ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan, taksici esnafını dinleyerek talepleri not aldı.
Taksicilerle toplantı devam ederken Tek Rumeli TV’de canlı yayına katılacak olması sebebiyle yolda seyir halinde bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’la telekonferans yöntemiyle irtibat kuruldu.Işıklar, taksici esnafına hitaben yaptığı konuşmada, bu sorunun kimsen ve ne şekilde kaynaklandığını bildiklerini belirterek mağdur olmalarına izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

Işıklar taksici esnafına hitaben şunları söyledi “Geçen yıl her iki taksi durağındaki arkadaşlarla toplantı yaptığımızda çözüm önerimizi de kendilerine iletmiştik. Yer altı katlı otoparkını yaptığımızda kendilerine buradan bir durak yeri vereceğimi belirtmiştik. Ayrıca bu durak yerini tapudan da durak tüzel kişiliğine tescil ettireceğiz. Ortalama 30-35 araç burada bekleyecek. Üst tarafta yani yol kenarında da estetiği bozmayacak sayıda taksi hazır bir biçimde duracak. Müşteriye giden taksinin yerine alttaki duraktan yenisi gelecek. Kaymakamlığın arkasında, yol üzerindeki bekleyen taksiler için de yine çok şık bir durak yaparak konuyu bitirecektik. Projemiz buydu. Fakat yer altı otoparkına bir türlü başlayamıyoruz çünkü İSKİ Silivri Şube Müdürlüğü o bölgede bilindiği gibi faaliyet gösteriyor. İSKİ eğer oradan çıkarsa ki Metin Bey defalarca çıkacaklarını söyledi. İSKİ binası yıkılır yıkılmaz yer altı otoparkı için çalışmalara başlayacağız. Onun üzerine de yine çok şık bir düzenleme yapacağız. İşte burada taksi durağı için de hem yer altında hem de yer üstünde düzenlememiz olacak. Silivri’deki taksi durakları 50 yıldır faaliyet gösteriyor. Bu yazının gelmesi bir haksızlıktır. Silivri’de taksi duralarına sıra gelinceye kadar Mal Müdürlüğü’nün ve Hazine’nin kaldırması gereken daha ne işgaller var. Onlarla uğraşmazken kalkıp onar metrekarelik yirmişer metrekarelik iki taksi durağına takılmalarını hala anlayamıyorum. Bu çok anlamsız ve haksız bir uygulama. Biz kesinlikle taksici esnafımızı mağdur etmeyeceğiz. Biz belediye olarak halka hizmet etmekten başka gayesi olmayan adeta Silivri’nin sembolü haline gelmiş durakları muhafaza edeceğiz ve koruyacağız. . Bu konunun en kısa zamanda düzeleceğini umuyorum; AK Parti’yi ve diğer ilgilileri de bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Esnafımızın tedirgin olmamasını ve rahat olmasını özellikle rica ediyorum. Bu sorunun kimden ve nereden kaynaklandığını da biliyoruz. Esnafımızın mağdur olmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz”