Tapu binasının temeli atıldı

Silivri Belediyesi tarafından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne tahsis edilen arsada gerçekleştirilen temel atma töreniyle, tapu binasının inşaat çalışmaları başlatıldı.

Tapu binasının temeli atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, mülkiyeti belediyeye ait olan Piri Mehmet Paşa Mahallesi 1546 Ada,1 nolu parselde bulunan 472 metre kare arsayı, Silivri Belediye Meclisi’nin 11.12.2009 tarih ve 130 sayılı kararı ile arsa Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne tahsis etmişti. Bölgemizde yıllardır iş hanında uygunsuz koşullarda hizmet veren tapu binası, Kaymakamlığa bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce yaptırılacak.

IŞIKLAR; “İLÇEMİZİN ÖNEMLİ BİR İHTİYACI KARŞILANACAK”

Gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Silivri’nin yıllardır ihtiyacı olan bu proje, hem teknolojik alt yapı, hem de fiziki şartların iyileştirilmesi açısından hayata geçiyor. Ülkemizde mülkiyet değerlerinin kutsal sayıldığı gibi, ilçemizde de malımızı koruyacak kollayacak ve bununla ilgili tasarrufları da sağlayacak çağdaş, modern bir hizmet binası eksiğimiz yıllardır vardı. Rahat ve refah bir ortamda hizmet verecek olması Silivri adına sevindirici bir olay. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mülkiyet haklarının korunabildiği, muhafaza edilirken de güvence altında olmasını, sağlıklı işlem yapılabilmesini sağlayacak teknolojik alt yapı, fiziki şartların hepsinin sağlayacağına inanıyorum. Mülkiyet ilişkilerinin Belediye ve kamuoyuna açılmasının önü açılsın. Anlık tapu hareketlerini online olarak belediyedeki mülkiyet ilişkileri ile çok hızlı bir şekilde düzenlersek, hem vatandaşımızın iş kolaylığını, hem de mülkiyette mağduriyeti ve adaletsizliği ortadan kaldırmış oluruz. Kamu yönetimi açısından da kolaylık olur. Bugün Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün temelini atmış oluyoruz. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

CÖMERTOĞLU; “BELEDİYELERDE ONLİNE UYGULAMAYA GEÇECEĞİZ”

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Sedat Cömertoğlu, yaptığı konuşmasında Başkan Işıklar’ın dile getirdiği online takip sisteminin tüm belediyelerde uygulanmaya başlayacağını müjdeleyerek şunları söyledi; “Birçok ilçemizde modern hizmet binaları yapmaya başladık. Silivri’de de binamızın bu noktaya gelmesi süresince emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız kendi arsasını tahsis ederek, inşaatın su basman seviyesine kadar gelmesini sağladı. Başta Kaymakamımız, Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese, bugün burada bizlerin yanında olan konuklarımıza teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız, mülkiyet bilgilerinin online paylaşılması konusunda çok haklı. Online sistemi tüm belediyelerimizde uygulamaya koyacağız. Bunu da müjde olarak vermek istiyorum. Binamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

KESER; “ÇALIŞMA KOŞULLARI İNSANA ŞEVK VERİR”

Silivri Kaymakamı Salih Keser ise; “Gelişmelerin çok hızlı şekilde yol aldığı bu şirin ilçemizde tabu binamızın temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizde tapu hizmetleri bir iş hanında yürütülmektedir. Çalışma koşulları insana şevk verir, çalışma isteği uyandırır. Bu güzel hizmetin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmamı tamamlamak istiyorum. Yıllardır arzu ettiğimiz çağdaş, modern hizmet binamıza biran önce kavuşmak dileğiyle, hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

İLK HARCI BİRLİKTE BIRAKTILAR

Yapılan konuşmaların ardından ilçe protokol üyeleri Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü binası için ilk harcı birlikte bıraktılar.