Tem Otoyolu ve Çevresinin Planları Meclisten Geçti

Silivri Belediyesi Planlama Müdürlüğü tarafından yapılan Silivri TEM Otoyolu ve çevresinin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı, İBB Meclisi'nden oybirliğiyle geçti.

Tem Otoyolu ve Çevresinin Planları Meclisten Geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın belediye bünyesinde kurmuş olduğu Planlama Birimi’nin yürütmüş olduğu çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Belediye Planlama Birimi tarafından yapılan ve Silivri Belediye Meclisi’nde kabul edilerek, İBB Meclisi’ne gönderilen E-5 Karayolu ile TEM ve Boğluca Deresi ile Tuzla Deresi arası yaklaşık 8000 dönüm arazinin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı, 13.01.2012 Cuma Günü İBB Meclisi’nden geçti.

 

IŞIKLAR TEŞEKKÜR ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden oy birliği ile geçen plan için AK Parti ve CHP Meclis Üyelerine teşekkür eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Belediyemiz bünyesinde başlattığımız planlama çalışmalarımızı Silivri’mizin tüm mahalle ve köylerinde de aynı açıklık ve şeffaflıkla sürdürüyoruz. Belediye Meclisimizin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de oy birliği ile geçen TEM Otoyolu ve çevresinin 1/1000’lik planları için AK Parti ve CHP Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi. Planlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın onayının ardından bir ay boyunca askıya çıkarılacak. Askı süresinden sonra 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. Madde sine göre hazırlanan imar uygulaması tamamlanacak. Yasal prosedürlerin ardından vatandaşlardan gelen taleplere göre ruhsat verme işlemleri başlayacak.