Teröre tepkiler devam ediyor

Sosyal medya üzerinden organize olan vatandaşlar, teröre karşı tepkilerini dile getirmek için yürüyüş düzenledi. Ellerinde Türk Bayraklarıyla slogan atan vatandaşlar Atatürk Anıtına kadar yürüyerek tepkilerini dile getirdiler.

Teröre tepkiler devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar sloganlar atarak, Silivri Atatürk Meydanına kadar yürüdü. Atatürk anıtı önünde basın açıklaması yapan grup Saygı Duruşu ve İstiklal Marşını okudu.

Toplanan grup adına basın açıklamasını Harun Yıldız okudu. Yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı; “Bizler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Türk’üz, Kürt’üz, Laz’ın Çerkez’iz, Azeri’yiz” diyerek Türk Milleti topraklarının bölünmez olduğunu vurguladı. Yıldız; “Zor günlerden geçiyor ve acı hadiseler yaşıyoruz. Dağlıca’da verdiğimiz 16 şehidimiz yüreğimizi yakarken, Iğdır ve Tunceli’den gelen 14 polisin şehit haberleriyle bir kez daha sarsıldık. Buradan şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz Türk Milletine başsağlığı diliyoruz. Verilen bunca şehidin ardından bu terör belasının mutlak surette son bulması ve sorumluların bulunarak, en ağır şekilde cezalandırılması gerekmektedir. Bizler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Türk’üz, Kürt’üz, Laz’ın Çerkez’iz, Azeri’yiz. Atalarımız canlarını ve kanlarını vererek bu toprağı vatan yapmışlar ve bizler emanet etmişlerdir. Bu cennet vatanın bölünmez bütünlüğü hedef salan, güvenlik güçlerimizi ve diğer kamu görevlilerini şehit eden kundaktaki bebekleri dahi katleder ülkemiz topraklarını bölerek ayrı bir devlet kurmayı hedefleyen ve kendi iradesi ile dağa çıkan örgüt mensuplarının cezalandırılması, öncelikle şehitlerimizin, milletimizin ve vatandaş olarak bizlerin en doğal talebidir. Bugün gelinen noktada şehit haberleri sonrasında yapılan açıklamalar Türk Milletini tatmin etmemekte ve acımızı dindirmemektedir. Türk Milleti kendine oynanan oyunu ve yapılan hainliği asla unutmayacak; kim olursa olsun teröriste yardım ve yataklık edenlere hak ettiği cevabı mutlaka verecektir. Bizler şehit torunlarıyız, gerekirse tek bir kişi kalana dek atalarımız gibi dilimizden tekbir, kulağımızdan ezan eksik olmayacak. Bize bu acıları yaşatan terörü lanetliyoruz. Ve usanmadan söylüyoruz, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”