Tır Şoförleri İsyan Etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait İSTAÇ A.Ş.Silivri Seymen köyü Hafriyat depolama sahası girişinde kamyon şoförleri eylem yaptı. Gece saat 3'ten beri kendilerine sıra gelmediğini belirterek görevli personelin keyfi hareket ettiklerini iddia ettiler.

Tır Şoförleri İsyan Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait İSTAÇ A.Ş.Silivri Seymen köyü Hafriyat depolama sahası girişinde kamyon şoförleri eylem yaptı. Gece saat 3’ten beri kendilerine sıra gelmediğini belirterek görevli personelin keyfi hareket ettiklerini iddia ettiler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı İSTAÇ A.Ş.Silivri Seymen köyü Hafriyat depolama sahasında kamyon ve tır şoförleri eylem yaptılar. Yaklaşık 500 aracın geceden beridir bekletildiğini iddia eden şoförler “Burada çalışan tüm personelden şikâyetçiyiz. Bütün devletin imkânlarını arkalarına almışlar, hiçi çalışmıyorlar, saat 18.00’den sonra açmıyorlar. Burada her gün bin araç yatıyor.3 tane araç burada park halinde devrildi.750 milyar 3 aracın değeri. Sabah buranın şefini çağırdık buraya “bizim işimize bir çözüm bulsun” diye ,”ne haliniz varsa görün” dedi. Küfürler ederek aşağı geri gitti. İBB gelsin bu işe bir çözüm bulsun, böyle eylemleri bizlere yaptırmasınlar, yeter artık burada herkes bıktı. Gece saat 03.00’den bu yana bekleyen arkadaşlarımız var. Akşam 18.00’de burada 4 tane araç kalsın almıyorlar içeri, insanlar artık iflas etme durumuna kadar geldi. İstanbul Bolluca döküm alanında 24 saat döküm yapılıyor, tek seferde 50 araç damper kaldırıyor, burada tek seferde 5 araç alamıyorlar, aynı şartlarda aynı araçlarla çalışmalarına rağmen.500 taneden fazla araç var burada hepsi İstanbul’dan buraya hafriyat çekiyorlar buraya, herkes mağdur durumda ”dediler.

Köyden getirilen yemeklerin fahiş fiyattan satıldığını da iddia eden şoförler   “Köyden yemek getiriyorlar,1 kuruşluk şeyi 15 kuruşa satıyorlar bize, biz sabaha kadar burada bekliyoruz evimize gidemiyoruz. Burada daha önce çalışan firmalardan hiçbir şikâyetimiz yoktu. Büyükşehire geçtikten sonra sabah 5’te aklıyoruz gelip kuyruğa giriyoruz gece 9’da 10’da evimize zor gidiyoruz.“dediler.

İstanbul’un 3 hafriyat döküm alanından biri olan Seymen köyü Hafriyat depolama alanına mecburi olarak geldiklerini de belirten şoförler “İstanbul’da 3 döküm alanı var. İmrahor, Bolluca ve Seymen. Bizim mecburi istikametimiz burası ama geldiğimize bin pişman oluyoruz” diyerek mağdur olduklarını, bu konuya yetkililer tarafından en kısa zamanda çözüm bulmalarını istediler.

Haberin videosu için alternatif link