Tokatlı kadınlara 'FİDE' eğitimi

Silivri Tokatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Silivri Emniyet müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Farkında ol, İletişim Kur, Değerlerini koru, Esir olma (FİDE) projesi ile tanıştı. Görevli Emniyet mensupları tarafından Uyuşturucu ile mücadele konusunda bilgilendirme yapıldı.

Tokatlı kadınlara 'FİDE' eğitimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ali Vural başkanlığında son zamanlarda sosyal yaşam ve eğitim önemli destekler veren Silivri Tokatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticileri, bugün Tokatlı kadınlarla kahvaltıda bir araya geldi.8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebiyle düzenlenen kahvaltı organizasyonunda konuşan Dernek Başkanı Ali Vural “Ülkemizde bu sorunların en başında kadına şiddet gelmektedir. Kadınların istismara uğradığı bir yerde toplum da istismara uğruyor demektir. Böyle bir toplumun gelişmesine de imkân yoktur. Toplumumuzun geleceğini annelerin yetiştirdiği insanlar şekillendirecektir. Bir kadının, bir annenin yüzü gülmüyorsa, kendisini değerli hissetmiyorsa, toplumdaki ve ailedeki yerine tam olarak kavuşmamışsa o toplumun huzurlu bir toplum olması mümkün değildir. Kadınlarımızın, annelerimizin, eşlerimizin yüzünü güldürmek, aynı zamanda mensup olduğumuz dinimizin emirlerindendir. Bizim kültürümüzde kadına uygulanan şiddettin yeri yoktur. Kadınlar annemiz, eşimiz, hayat arkadaşımız, meslektaşımız olarak her zaman en çok saygıya, sevgiye layık olan, toplumumuzun en önemli bireyleridir. Bu duygularla, başta şehit analarımız olmak üzere şefkat ve özveri kahramanı kadınlarımızın; Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, huzur, mutluluk ve başarılar diliyorum “dedi.

Programda, kahvaltıyı sonrasında Silivri İlçe Emniyet müdürlüğü bünyesinde oluşturduğu özel ekip ve ekipmanlarla Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansının mali desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında çocuklara madde kullanımı konusunda özendirmeden doğru bir şeklide bilgilendirilmesi konusunda uzman personeller tarafından slayt ve görseller eşliğinde bilgiler verildi.

Program sonrasında katılımcılara PERAY Kuru Temizleme Gelinlik Moda Evi tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler takdim edildi.