Toprak ve Yaprak Laboratuvarı İçin Protokol İmzalandı

Silivri Belediyesi, Ziraat Odası ve Silkent işbirliği ile Toprak ve Yaprak Laboratuvarı kurulmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Toprak ve Yaprak Laboratuvarı İçin Protokol İmzalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivrili çiftçilerin bilinçli üretim yapması ve toprağın verimini arttırabilmesi amacıyla Silivri Belediyesi, Ziraat Odası ve Silkent işbirliği ile Toprak ve Yaprak Laboratuvarı kurulmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı. Belediye Meclisi’nce alınan karara istinaden başkanlık makamında gerçekleştirilen protokol imza törenine Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu ve Yönetimi, CHP ve AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri ile Belediye Başkan Yardımcıları katıldı. Silivri Belediyesi tarafından, Silivri Ziraat Odası’na Alipaşa’da laboratuvar yapılmak üzere tahsis edilen alanda Haziran ayı içerisinde faaliyete geçecek Toprak ve Yaprak Laboratuvarı, İstanbul Avrupa yakasında bulunan ikinci kamu laboratuvarı olacak.

 

IŞIKLAR; “SADECE SİLİVRİ DEĞİL, TÜM TRAKYA ÇİFTÇİLERİNE HİZMET VERECEK”

Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu ile birlikte karşılıklı protokol imzalayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Sürdürülebilir bir tarım anlayışının uygulanabilmesi için bilimi ve bilimsel gerçekliği tarlaya yansıtmalıyız. Çiftçiliği bir sektör haline getirmek için aklı ve bilgiyi öne çıkarmamız gerekiyor. Laboratuvar sadece Silivri değil, tüm Trakya çiftçisine hizmet verecek. İlçemize hayırlı olsun” dedi.