Türam Kursiyerlerinden Fide Dikim Çalışması

Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi kurslarına katılan kursiyerler, eğitimlerini pekiştirmek için düzenlenen fide dikim çalışmalarına katıldı.

Türam Kursiyerlerinden Fide Dikim Çalışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, 2010 yılından bu yana hizmet veren, katma değeri yüksek ürünlerin yetiştirilmesi konusunda çiftçiye yol göstermek, tarım topraklarına sahip çıkmak amacıyla kurduğu Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi (TÜRAM), eğitim ve uygulama konusunda çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 3 dönem Arıcılık Kursu, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu ile Seracılık ve Süs Bitkilileri Yetiştiriciliği Kursu açan merkez, kursiyerler ile birlikte fide dikim çalışması gerçekleştirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Emine Tarin ve Başkan Işıklar’ın eşi Esma Işıklar’ın da katıldığı çalışmada, kursiyerler teorik eğitimlerini tarlada pekiştirdi. Hıdırellez’de bolluk getirdiğine inanılan kudret narı tohumlarının ekimi gerçekleştirildi.


 
ENGELLİ ÖĞRENCİLER DE KATILDI
Engelli vatandaşların yaşamlarını engelsiz bir forma dönüştürebilmek, toplumsal alanda becerilerini göstermelerini ve maddi gelir elde ederek üretime katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi ile Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle “Yeşeren Tohumlar” projesi hayata geçirilmişti. Silivri’de yaşayan engelli bireylerin tarımsal üretim yapmasının hedeflendiği proje kapsamında, engelli öğrenciler de aileleriyle birlikte fide dikme çalışmalarında yer aldı. TÜRAM kursiyerleri, domates, maydanoz, biber, kavun, karpuz, patlıcan ve fesleğen fidelerinin dikiminde engelli öğrencilere yardım etti.