Üretici Kooperatifleri Işıklar İle Bir Araya Geldi

İlçede faaliyette bulunan Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin başkan ve yöneticileriyle bir araya gelen Başkan Işıklar: 'Kooperatiflerimizin, üretim çalışmalarının merkezinde olmasını istiyoruz' dedi.

Üretici Kooperatifleri Işıklar İle Bir Araya Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçede faaliyette olan Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi. Başkanlık makamında gerçekleşen toplantıya CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Melih Yıldız ve Doruk Bulut, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Latif Çinkılıç ve Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi Sorumlusu Gözde Göçmen katıldı.
 


IŞIKLAR: “ALICILARA ÜRÜN GARANTİSİ VERMEMİZ GEREKİYOR”
Bölgedeki üretici kooperatiflerinin daha aktif faaliyette bulunması için destek vermeye hazır olduğunu ifade eden Başkan Işıklar: “Kooperatiflerimizin daha aktif, üretimde sorumluluk alan ve pazarlamada yer almasını istiyoruz. Biz konuda elimizden geleni yapmaya hazırız. Kooperatiflerimizi, tarımsal üretim çalışmalarının merkezine koymak istiyoruz. Bizim görevimiz kolaylaştırıcı, yardım eden ve yol açıcı olmak. Kooperatifler için satış yerleri organize etmek istiyoruz. Hem merkezde hem de mahallelerde, şık ve kullanışlı bölgede üretilen ürünlerin satışlarını gerçekleştireceğimiz satış yerleri olsun” dedi. Karabuğdayın satışı ile ilgili gelişmeleri, Ak- un Fabrikası ile Halk Ekmek Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeleri aktaran Işıklar, şöyle devam etti: “Ön alım garantili tarım Türkiye’de pek yok. Biz kendi ürünlerimizin tanıtımı konusunda, epey mesafe kaydettik. Alıcılara belli bir garanti vermemiz gerekiyor, bunu da kooperatiflerimizin tüzel kişiliği ile birlikte yapmalıyız. Bir kere sayışı olduğunda ve paraya tahvil olduğunda devamı gelecek. Ekersek alıcı olacak, alıcı olduğu müddetçe de ekim olacak, birbirini etkileyen bir döngü bu.”


 
“TOPRAKLARIMIZIN KIYMETİNİ ANLAYAMAZSAK SONUMUZ KÖTÜ”
Tarım topraklarına üretilerek sahip çıkılacağını söyleyen Başkan Işıklar: “Eğer üretmezsek, dün gündeme getirdiğimiz gibi Alipaşa’da 2500 dönüm mutlak tarım arazisinde hiçbir şekilde imara konu olmayan bir yerde, milletin arazisi üzerinde tasarrufta bulunmaya kalkıyorlar. Tehlikeli bir gidiş var. Biz hayali satmaya çalışıyorlar. Tam karşısındaki arsayı da parselleyerek, burası sanayi burası da konut alanı diye insanlara satış yapmaya kalkıyorlar. Bu toprakların kıymetini anlayamazsak sonumuz kötü. Tarımın önemini anlatmak, vicdani bir borç. Bölgemiz tarım sit alanı olarak ilan edilirse, bu çabalarımız o zaman amacına ulaşır” şeklinde konuştu.