Yaz Spor Okulları'nda 3 Bin 500 Öğrenci Eğitim Görecek

Silivri Belediyesi, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün beraber düzenlediği Yaz Spor Okulları'nda bu yıl yaklaşık 8 ayrı branşta 3 bin 500 öğrenci eğitim görecek.

Yaz Spor Okulları'nda 3 Bin 500 Öğrenci Eğitim Görecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz Spor Okulları'nın açılış töreni Silivri Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği açılış töreni, Piramit Cafe önünden kortej yürüyüşü ile başladı. Açılış törenine; İlçe protokolü, Yaz Spor Okulu eğitmenleri ve öğrencileri ile birçok veli katıldı. Tenis, futbol, basketbol, badminton, voleybol, taekwondo ve engellilere yönelik eğitsel oyunların yer aldığı Silivri Belediyesi Yaz Spor Okulları'nda, 3 bin 500'e yakın öğrenci eğitim görecek.

Açılış töreninde konuşma yapan Silivri İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Özdemir, "8 branşta, 20 eğitmen ile birlikte 3 bin civarında öğrenciye, Yaz Spor Okullarında hizmet vereceğiz. Amacımız sporu tabana yaymak, öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan korumak ve en önemlisi de yetenekli öğrencilerimizi bir üst lige taşımak yada milli takım forması giydirebilmektir. 2 yıl önce 200 kişi ile yapılan yaz spor okulları, geçtiğimiz yıllarda 1200- 2500 sayılarına ulaştı. Bu yıl da iki hafta içerisinde 3 bin 500 sayısına ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Engelli öğrencilerin de yaz spor okullarında yer almasından mutluluk duyduğunu ifade eden Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, "Eğitim öğretimde birinci önceliğimiz derslerimizde başarılı olmaktı, ilçemizde bu başarıyı sağladık. Önümüzde koskoca bir yaz tatili var. Bu organizasyonu duyunca çok memnun oldum. Sevgili öğrencilerim, yıl boyunca çalışkanlığınızı ve başarınızı ortaya koydunuz, şimdi ise centilmenliğinizi ve sportmenliğinizi göstereceksiniz. Etkinliklerin devamını diliyorum. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise, "Sadece spor etkinliği olarak görünse de, bu etkinlikte bir arada olmanın, hemşeri bilincini geliştirmenin, paylaşmayı öğrenmenin yolunu arıyoruz. Bunun da çimentosu spor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Spor Müdürlüğümüz ve Belediyemiz bu iş için neden seferber oluyor? Tek bir açıklaması var, çünkü biz sizleri çok seviyoruz. Sizlerin hayata daha iyi hazırlanmanızı, birbirinizi severek, paylaşmayı öğrenerek, bir arada olmanın getirdiği enerjiyi ve gücü görmenizi sağlayarak hayata hazırlanmanızı istiyoruz. Sayımız 3500'lere ulaştı. Bunun yeterli olmadığını biliyoruz. Her evden bir çocuğumuza ulaşacağız. Bu Silivri'mizin geleceğine yapılan bir yatırımdır" dedi.

Açılış töreninde öğrencilere, Silivri Belediyesi Yaz Spor Okulu forması hediye edildi.