Yeni Yılın İlk Meclisi Gerçekleştirildi

Silivri Belediyesi Yeni Yılın ilk meclis toplantısını dün gerçekleştirdi.

Yeni Yılın İlk Meclisi Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın katılmadığı meclis toplantısında meclis başkanlığını CHP Meclis Üyesi Melih Yıldız yaptı.  

Silivri Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısının ilk oturumu dün saat 17.00’da gerçekleştirildi. CHP Meclis Üyesi Melih Yıldız’ın meclis başkanlığında gerçekleştirilen birinci oturumda ilave edilen ek gündem maddesiyle birlikte 12 gündem maddesi görüşüldü. Silivri Jandarma Komutanlığına ait araçların bakımının belediye tarafından yapılmasıyla ilgili ek gündem maddesi oy birliği ile karara bağlandı. 

 

Belediye meclisinin birinci oturumunda gündem maddeleri arasında yer alan, Belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için komisyon oluşturuldu. Denetim Komisyonuna CHP Gurubundan Figen Yıldız, Saadet Gençoğlu, Zafer Bıyıklı, AK Parti Gurubundan ise Mutlu Bozoğlu ve Harun Tüfekçi seçildi.


Meclis gündeminde yer alan, Belediyenin 2016 yılında mevsimlik işçi çalıştırılmasının görüşülmesi, Belediyede 2016 yılında geçici işçi çalıştırılmasının görüşülmesi, Belediyede 2016 yılında sözleşmeli personel çalıştırılmasının görüşülmesi, Belediye kadrolarında unvan değişikliği yapılmasının görüşülmesi, Belediye bünyesinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü oluşturulmasının görüşülmesi ve Silivri Jandarma Komutanlığına ait araçların bakımının belediye tarafından yapılması maddeleri oy birliği ile karara bağlandı.

Silivri Belediyesi Meclis Gündeminde yer alan, Belediye Meclisinin 2016 yılı çalışma takviminin görüşülmesi, Elit Dans Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile belediyemiz arasında gençlik ve kültür hizmetlerine yönelik işbirliği yapılabilmesi için ortak hizmet protokolünün görüşülmesi, Silivri İlçesi, Gazitepe Mahallesi, 342 parseli içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının görüşülmesi, Silivri İlçesi, Küçükkılıçlı Mahallesi, 334 parseli içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının görüşülmesi ve İlçe sınırları içerisindeki isimsiz cadde ve sokakların isimlendirilmesiyle ilgili gündem maddeleri ise Cuma günü yapılacak olan ikinci meclis oturumunda karara bağlanmak üzere oy biriliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.