Yıldırım 'Amacımız Asım'ın neslini yetiştirmek'

Silivri İmam Hatipliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SİYAD) üyeleri, Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonunda Çanakkale Şehitlerini anma ve 10.kuruluş yıldönümü programında bir araya geldi.

Yıldırım 'Amacımız Asım'ın neslini yetiştirmek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu akşam saat 19:00’da Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi salonunda düzenlene programa AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Belediye Meclis üyesi Tamer Şişman, Silivri Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şen, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, SİAD Yönetim kurulu üyesi Mesut Söylet, Silivri Devlet Hastanesi Başhekimi Sadık Balcı, AK Parti yönetim kurulu üyeleri, SİYAD üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Nuri Osmaniye Camii imam hatibi Hafız Fatih Kaya’nın okumuş olduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını SİYAD Dernek Başkanı Şerafettin Yıldırım gerçekleştirdi. Yıldırım konuşmasında “SİYAD olarak kurulduğu ilk günden bu yana tek gayemiz vardı. Çanakkale bilinciyle bir ruh yaşatmak, Asım’ın nesli olarak İslam’ı hak ettiği en güzel yere getirmek, Asım’ın nesli olarak vatanını, milletini, toprağını, bayrağını, sancağını seven ve bu uğurda tıpkı Çanakkale şehitleri gibi can verebilecek nesiller yetiştirmektir. Silivri’de 2006 yılında kuruldu derneğimiz. İmam Hatip Lisesi yoktu. Hep büyük bir eksiklikti, şunu biliyorduk ki yola çıktığımız gün, bu salonlar dolacak ve şu anda 2000/3000 öğrenciyle Silivri’de Asım’ın nesli inşallah Silivri’ye yeniden can katacak diye düşünüyoruz. Niyetimiz kendi milletini seven kendi bayrağını seven nesillerin yetişmesinde öncü olmaktır. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim “dedi.

Program, dernek kurucu başkanı Fuat Yıldız’ın konuşmasının ardından Abdullah Polat’ın kaside okuması, İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zümrüt Kazdal’ın şiir okumasıyla devam etti.Programın kapanış konuşmasını ve Duasını Silivri Müftüsü İdris Çatmakaş yaptı.