Yine Madalya Yine Fatih Koleji

Silivri Fatih Koleji Anasınıfı öğrencileri “Orman Haftası” etkinliklerinde bizde varız dediler ve ağaç sevgisini ağaç dikerek gösterdiler.

Yine Madalya Yine Fatih Koleji
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Özel Fatih Koleji’nin bahçesine üç tane çam fidanı diktikten sonra sulamayı da ihmal etmediler. Teker teker ağacın dibine toprak atan öğrencilerin keyfine diyecek yoktu.

Öğrencilerimize Hızlı Okuma Semineri

Kütüphaneler Haftası dolayısıyla öğrencilerilere yönelik, Gören Bilgisayar ve Trakya Kariyer ve Danışmanlık Hizmetleri tarafından hızlı okuma semineri verildi.

Kurum görevlisi Muradiye Akcan ve Nursel Erel’in hazır bulunduğu seminerde önce okuma nedir, kavramı üzerinde duruldu. Daha sonra ülkemizden ve dünyadan okuma alışkanlığı ile ilgili örnekler veren misafirler ülkemizde kitap okuma düzeyinin dünya ortalamasının çok altında bulunduğunu belirtti.

Hızlı okuma sayesinde insanın bir metni veya kitabı okumak için ayırdıkları süreyi daha aza indirecekleri için hem sınavlarda kendilerine verilen süreyi rahatça kullanabileceklerini hem de okuma hızının artmasıyla birlikte anlama kapasitelerinin de gelişeceğini belirtti.

Hızlı okumanın hem anlamayı hem de okumayı sevmeyi sağlayacağını belirten Eğitmen Muradiye Akcan, insan beyninin dakikada yaklaşık 700 kelime okunmasını beklediğini ortalama bir insanın ise dakikada 150 civarında kelime okuduğunu belirterek beynin bu boşluğu dolduramadığı için dikkati dağıldığını ve okunanın anlaşılmadığını belirtti.

İstanbul’u Masal Gibi Anlattılar

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, ilköğretim okulları arasında düzenlediği, "İstanbul Konulu Masal Yazma” yarışmasında  7/A sınıfı öğrencilerinden Elif Nur AYDIN ilçe ikincisi oldu.

Voleybolda ilçe üçüncü oldular

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, ilçemiz ilköğretim okulları arasında düzenlemiş olduğu Yıldız Kızlar Voleybol müsabakalarında, Yıldız Kızlar Voleybol takımı oyuncuları, göstermiş oldukları mükemmel performans, rakiplerini geride bırakarak, ilçe üçüncüsü oldu. 

Silivri Fatih Koleji Yine Coştu

Coşkun Eğitim Kurumları tarafından organize edilen 12. Coşmaya Matematik Olimpiyatları’nda, 4/A sınıfı öğrencilerinden Gülşah ATUĞ, gümüş madalya kazandı

Yunus Emre’yi Anlamak

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün "Yunus Emre’yi Anma” etkinlikleri kapsamında, ilköğretim okulları arasında düzenlediği “Yunus Emre” konulu resim yarışmasında 3/A sınıfı öğrencilerinden Hatice Melek DOĞAN ilçe üçüncüsü oldu.