Büyük ve Küçüksinekli'de Halk Toplantıları Yapıldı

Başkan Işıklar mahallelerde ekibiyle birlikte gerçekleştirdiği halk toplantılarına Büyüksinekli ve Küçüksinekli Mahalleleri ile devam etti.

Büyük ve Küçüksinekli'de Halk Toplantıları Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi çalışmaları kapsamında düzenlenen halk toplantıları Büyüksinekli ve Küçüksinekli Mahalleleri’nde devam etti. CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve Sorumluları ile muhtarların da eşlik ettiği toplantılarda bir yıl boyunca yapılan çalışmalar ve 2016 yılında yapılması planlanan projeler görüşüldü. 

IŞIKLAR: “TARIM YOKSA GELECEK YOK”

Büyüksinekli ve Küçüksinekli Mahallelerinde hemşerileriyle bir araya gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gerçekleştirdiği konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: “Bu toplantıları senede bir defa kahvede, diğer on bir ay mahallelerimizde oluşturulan mahalle konseylerimiz ile yapıyoruz. Birim müdürlerimizle geliyoruz 2015 yılında ne yaptık, 2016 yılında ne yapacağız onları söylüyoruz, planlarla ilgili bilgi veriyoruz. Sizlerden yaşadığınız yer ile ilgili sorunları bize aktarmanızı istiyoruz. İhtiyaçlarımız neler, nelere öncelik verelim bunları konuşuyoruz. Bizim korumamız gereken bir yaşam biçimimiz var. Doksan üç sene önce büyük Atatürk’ün kurduğu büyük bir değer var onu koruyarak geliştireceğiz. Farklı düşüncelerimiz olabilir, farklı şeylere inanabiliriz, farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama birbirimizi saygı ile dinleyeceğiz önemli olan budur. Yaşam biçimini korumak, farklı düşüncelerimizi konuşacak olgunluğa sahip olmak demektir. Bunu hep birlikte kadın, erkek üreterek başaracağız. Üretim, üretim, üretim. Topraklarımıza sahip çıkacağız. Tarım yoksa gelecek yok. Üretirsek, geliştirirsek koruruz tarım arazilerimizi. Tarlaları parsel, parsel yapıp satmaya çalışan arazi mafyaları oluştu. Onlara karşıda direniyoruz, takibini devam ettiriyoruz.” Başkan Işıklar konuşmasında Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi hakkında da bilgiler verdi. Başkan Yardımcıları Hasan Solak ve Mehmet Has, mahallede yapılan çalışmalar ve imar planları hakkında bilgiler aktardı.   

BÜYÜKSİNEKLİ

2015 Yılında Büyüksinekli’de Neler Yapıldı?

Silivri Belediyesi 2015 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Büyüksinekli Mahallesi’nde meydan ve tretuvar düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Durak boya ve tadilatları yapıldı. Kapalı Pazar Yeri’nde yağmur oluğu tamiratı yapıldı. Muhtarlık, cami ve izci okulu çevresi, çocuk parkı, yeşil alanların bakımı, temizlik, sulama, budama, ilaçlama, aydınlatma, spor aletlerinin yapım, bakımı ve yenileme işlemleri belediyemizce yapılmaktadır. Çocuk Parkı’nda mevcut alana kauçuk zemin yapılarak, çocuk oyun grubu yenilendi. Basketbol Sahası’nda direklerin boyaması ve kafes tel tamiri yapılmıştır. 

2016 Yılında Neler Yapılacak?

Silivri Belediyesi 2016 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında; Büyüksinekli Mahallesi’nin imam lojmanı yapılacak. Köy kahvehanesine doğalgaz tesisatı döşenecek. Pazaryeri yanındaki tuvaletlerin bakım ve onarımı yapılacak. Kantar binası ve cami tuvaletlerinin bakımı, onarımı ve boyaması yapılacak. Muhtarlık binasına doğalgaz tesisatı döşenecek ve boyası yapılacak. Engelliler için spor aletleri montajı yapılacak. 

KÜÇÜKSİNEKLİ

2015 Yılında Küçüksinekli’de Neler Yapıldı?

Silivri Belediyesi 2015 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Küçüksinekli Mahallesi’nde yağmur suyu yol geçişi imalatı yapıldı. Muhtarlık, cami çevresi, çocuk parkı, yeşil alanların bakımı, temizlik, sulama, ilaçlama ve peyzaj düzenlemesi işleri belediyemizce yapılmaktadır. Mahalle misafirhanesine sandalye alınarak, muhtarlıkta arızalı sıhhi tesisat tamirleri yapılmıştır. Küçüksinekli Camisi’nin iç ve dış temizliği belediyemiz tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Yeşil alanlarda çim biçimi, ağaçlandırma ve ilaçlandırma çalışmaları da düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. 

2016 Yılında Neler Yapılacak?

Silivri Belediyesi 2016 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında; Küçüksinekli Mahalle misafirhanesinin dış cephesi boyanacak. Muhtarlık hizmet binasına doğalgaz tesisatı döşenecek. Gerekli çalışmalar başlatıldı. Mahalleye Kapalı Pazar Yeri yapılacak.