2013 Yılı Halk Toplantıları Büyükçavuşlu'dan Başladı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın her yıl yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları hemşerileriyle paylaştığı halk toplantıları, bu yıl da Büyükçavuşlu Mahallesi'nden start aldı.

2013 Yılı Halk Toplantıları Büyükçavuşlu'dan Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın her yıl yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları hemşerileriyle paylaştığı halk toplantıları, bu yıl da Büyükçavuşlu Mahallesi’nden start aldı.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Mahalle Konseyi Halk Toplantıları kapsamında Büyükçavuşlu Mahallesi’nde, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Silivri’de yapılan çalışmaları, sosyal projeleri hemşerileriyle paylaşan Işıklar, 2013 yılında Büyükçavuşlu’da yapılan çalışmaları anlattı ve yapılması planlanan projeler hakkında da mahalle sakinleriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.  

IŞIKLAR; “YEREL VE YERİNDEN YÖNETİMİ SAVUNUYORUZ”

Silivri Belediyesi Mahalle Konseyleri oluşumundan bahsedip, Büyükçavuşlu Konsey Üyelerini tanıştırarak konuşmasına başlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi; “2009 yılında belediyelerimiz kapatıldı, burada halkın iradesiyle seçilmiş olan bir meclis ve yönetimi vardı. Belediyelerimiz kapatılınca hepsi Silivri’ye bağlandı. Yıllardır alışılagelmiş belediyeciliğin boşluğunu hissettirmemek için, bu boşluğu doldurmak için Mahalle Konseylerini kurduk. Her mahallemizde her ay düzenli olarak toplanan konsey üyeleri sorunları tartışarak masaya yatırıyor ve talepler belediyemizin gerekli birimlerine aktarılıyor. Her yıl gelip sizlerle bir yıl boyunca yapılan çalışmaları paylaşarak, bir sonraki yıl yapılacakları birlikte karar veriyoruz. Sizler yaşadığınız bölgenin sorununu, ihtiyaçlarını ve beklentilerini en iyi bilen kişilersiniz. Bu ihtiyaçları sizden daha iyi bilen kimse olamaz. İşte bu nedenle yerel ve yerinden yönetimi sonuna kadar savunuyoruz. Halkın elinde olan, şeffaf, saydam bir yönetim; güçlüdür ve hata yapması zordur. 

“ÇAVUŞLU YAŞANIR VE MODERN BİR MAHALLE OLDU”

Büyükçavuşlu maalesef bugüne kadar hak ettiği hizmeti alamamıştır. Bugüne geldiğimiz noktada Çavuşlu’nun acil sorunlarının çözülmesi gerektiğini düşündük. Sonrasında ise Çavuşlu’muzun hizmet sektörlerini daha da geliştirecek, yatırım çekecek bir yer hale getireceğiz. Biz burada ilk mahalle konseyi toplantımızı yapmak istediğimizde, burası yolları ücra, karanlık, düğün salonu olarak kullanılan ama ışıkları bile yanmayan bir yerdi. Yol sorunu çok büyük bir sorundu, yeşil alanlar kısıtlıydı. İçinde bulunduğumuz düğün salonu yoktu. Akşam bir vakitten sonra dışarı çıkmaya korkulacak halde iken, şimdi Çavuşlu yaşanabilir ve modern bir hale geldi. Her yıl gelerek o yıl yapılan çalışmaları anlattık ve bir sonraki yıl yapılması planlanan hizmetlere ilişkin sizlerin fikirlerini aldık. Silivri’de çoğu kardeşimiz fabrikada asgari ücretle çalışıp evini zor geçindiriyor, biz istiyoruz ki Silivri’de eğitim ve bilişim teknolojilerine daha çok önem verilsin. Hemşerilerimiz için AR-GE’si olan, daha yüksek teknolojiler ile çalışabileceği, daha çok para kazanabileceği iş imkânları yaratmak zorundayız. İşte bizde bu yüzden Silivri’yi eğitim, bilişim teknolojilerinin merkezi haline getireceğiz. Yapacağımız en önemli iş, Silivri’yi çekim merkezi haline getirmek” dedi.  Göreve geldiği günden buyana hayata geçirdiği sosyal projeleri, insan odaklı hizmetlerini ve üniversite çalışmalarını anlatan Işıklar, ardından Büyükçavuşlulu hemşerilerinden gelen soru ve talepleri dinledi.  

2013 YILINDA BÜYÜKÇAVUŞLU MAHALLESİ NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2013 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Büyükçavuşlu Mahallesi Atik Sokak, Onur Sokak ve Özlem Sokak’ta 545 ton, Bayırdır Sokak’ta da 492 ton asfalt çalışması gerçekleştirildi. Mekân Sokak, Karga Sokak, Mehmet Çelik Sokak ve Tepe Sokak’ta 1292 metrekare taş yol kaplaması yapıldı. Topağacı, Gonca ve Haritacılar Sokak’ta; 417 ton asfalt, 694 metrekare kaldırım, 802 metrekare taş yol yapımı gerçekleştirildi. 2013 yılında mahalle genelinde toplam; 182 metre yağmursuyu imalatı, 6903,07 metrekare asfalt imalatı, 5517,94 metrekare beton parke imalatı yapılmış olup, 190,655 metrekare yolda zemin iyileştirmesi yapıldı. Büyükçavuşlu Mahallesi Kocaçayır Piknik Alanı düzenlenerek, alana 24 adet beton piknik masası yerleştirildi. Büyükçavuşlu Merkez Camisi bahçesinde sert zemin uygulama çalışması yapılarak, cami bahçesi kullanışlı ve modern bir görünüme kavuşturuldu.  

2014 YILINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2014 yatırım programı kapsamında Büyükçavuşlu Mahallesi’nde Demokrasi Caddesi ve bağlı sokaklarında 1500 metrekare yeni kaldırım ve 1274 ton yeni asfalt çalışması yapılacak. Gölyanı Sokak, Tuğraberk Sokak, Subaşı Sokak, Gölbaşı Sokak ve Birinci Sokak’ta 4283 metrekare beton parke yol yapım çalışması gerçekleştirilecek. İşletme Sokak, Güven Sokak, Aldemir Sokak ve Alem Sokak’ta toplam 1250 ton asfalt ve 1830 m2 tretuvar düzenlemesi yapılacak. Mahallede bulunan Ceylan Sokak Çocuk Parkı, Meşelik Parkı ve Mustafa Böbçe Parkı’nda düzenleme çalışmaları gerçekleştirilerek mahalle sakinlerine yakışır hale getirilecek.