13 şehit için, 13 çınar

Büyükçekmece Belediyesi Şehitler Ormanı'na Şırnak Şenoba'da düşen helikopterde hayatlarını kaybeden 13 şehidin anısına, 13 adet çınar ağacı dikildi.Büyükçekmece Belediyesi Şehitler Ormanı'na, 5 Haziran Çevre Günü etkinliği...

13 şehit için, 13 çınar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyükçekmece Belediyesi Şehitler Ormanı’na Şırnak Şenoba’da düşen helikopterde hayatlarını kaybeden 13 şehidin anısına, 13 adet çınar ağacı dikildi.

Büyükçekmece Belediyesi Şehitler Ormanı’na, 5 Haziran Çevre Günü etkinliği kapsamında Şırnak Şenoba’da meydana gelen helikopter kazasında yaşamlarını yitiren 13 şehidin anısına 13 çınar ağacı dikildi. 13 şehidin aziz hatıralarını yaşatmak ve isimlerini gelecek kuşaklara taşımak adına dikilen ağaçların önüne şehitlerin fotoğraflarının ve isimlerinin olduğu plakalar koyuldu. Sinanoba Mahallesi’nde bulunan Şehitler Ormanı’nın bir bölümünde oluşturulan alana düzenlenen törenle ağaçlar dikildi. Törene Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Bu ülke dünya durdukça dimdik ayakta duracaktır”

Düzenlenen tören sonrası açıklamalarda bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ağaç dikiminin anlam ve önemine dikkat çekti. Başkan Akgün, “ Büyükçekmece sahilinde yaklaşık bir buçuk milyon metre karelik yeşil yaşam kuşağımızda bir bölgeyi daha bugün ağaçlandırmaya devam ediyoruz. Bizim için bir başka anlam ifade eden, bulunduğumuz noktada ki ağaçlar çok önemli çünkü bu ağaç Songül Yarbayımın ağacı. Bu çınarı Songül Yarbayımın ebediyete intikalinden sonra ebediyen bu çınar ağacı onun için bize yine oksijen vermeye devam edecek. Ruhu şad olsun. 31 Mayıs’ta düşen helikopterde şehit olan Başta Tümgeneral Komutanımız olmak üzere 13 şehidimiz adına, 13 adet çınar ağacını diktik. Her birinin önüne kendi resimleriyle birlikte plakalarını koyduk. Bunun anlamı çok önemli, çok büyük anlam ifade edecektir. Bunu ilerde herkes anlayacaktır. Bu ülkenin şehitleri olacaktır ama bu ülke dünya durdukça dimdik ayakta duracaktır. 13 şehidimizin adına dikilen ağaçlar, daha önce Şehitler Ormanı diye adlandırdığımız bu alana dikildi. Bu alanın adı Şehitler Ormanı. İnşallah olmaz ama bizi üzen şehitlerimizi birer çınarla yad etmek istedik” dedi.

5 Haziran Çevre Günü etkinliği kapsamında ilkokul öğrencileri atık maddelerden yaptıkları giysileri sergiledi. Törende en çok atık pil, yağ toplayan okul, mahalle ve site sakinlerine ödülleri verildi.