Büyükçekmece'de tepki çeken sokak isimleri değiştirildi

Büyükçekmece'de bir gecede değiştirilen ve ilçe halkının tepkisini çeken sokak isimleri değiştirildi. Ahmediye Mahallesi'ndeki Gülen sokağın adı Rüzgar Gülü Sokağı, Kumburgaz Mahallesi'ndeki Paralel 1 sokağın adı Pınaraltı Sokağı...

Büyükçekmece'de tepki çeken sokak isimleri değiştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyükçekmece’de bir gecede değiştirilen ve ilçe halkının tepkisini çeken sokak isimleri değiştirildi. Ahmediye Mahallesi’ndeki Gülen sokağın adı Rüzgar Gülü Sokağı, Kumburgaz Mahallesi’ndeki Paralel 1 sokağın adı Pınaraltı Sokağı olarak değiştirildi.

Büyükçekmece’de bazı sokak ve caddelerin isimlerinin değiştirilmesine mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri tepki göstererek çeşitli eylemler yapmışlardı. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’de bazı sokaklara verilen yakışıksız sokak isimleri için sık sık tepkisini dile getirmişti.

Anlamsız ve gülünç

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 14 Aralık 2017 tarihinde Harita Komisyonu ve Kültür Sanat Komisyonu ortak raporunun görüşü doğrultusunda İstanbul’da vatandaşlardan gelen şikayetleri de dikkate alarak bazı sokak isimlerini yeniden değiştirdi. Komisyon raporunda “anlamsız” ve “gülünç” isimler verilen sokak adlarının incelenerek yeniden belirlendiğine vurgu yapıldı.

6 sokağın ismi değişti

Buna göre, Büyükçekmece ilçesinde Ahmediye Mahallesi’ndeki Gülen sokağın adı Rüzgar Gülü Sokağı, Kumburgaz Mahallesi’ndeki Paralel 1 sokağın adı Pınaraltı Sokağı, Kumburgaz Mahallesi’ndeki Gülen 1 sokağın adı Elmalık Sokağı, Atatürk Mahallesi’ndeki Paralel sokağın adı Alkış Barış Sokağı, Fatih Mahallesi’ndeki Torbacılar sokağın adı Sultan Fatih Sokağı ve Güzelce Mahallesi’ndeki Gazino sokağın adı ise Güzelce Camii Sokağı olarak değişti.