Büyükçekmeceli kadınlar "Sessiz Kalma"dı

Büyükçekmece Belediyesi kadına yönelik şiddete karşı dikkat çekmek amacıyla "Sessiz Kalma" adı altında seminer gerçekleştirdi."8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" sonrasında düzenlenen seminerde konuşmacı olan Sosyolog Selen Eren,...

Büyükçekmeceli kadınlar  &quotSessiz Kalma&quotdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyükçekmece Belediyesi kadına yönelik şiddete karşı dikkat çekmek amacıyla "Sessiz Kalma" adı altında seminer gerçekleştirdi.

"8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" sonrasında düzenlenen seminerde konuşmacı olan Sosyolog Selen Eren, Uzman Psikolog Merve Mulcar ve Avukat Nilgün Öztürk kadınlara yönelik şiddeti hem sosyolojik hem psikolojik hem de hukuki açıdan ele aldı.

Şiddet sonrası sorunlara dikkat çekildi

Büyükçekmece Belediyesi Sosyolog Selen Eren, toplumsal cinsiyet konusunu ele alarak psikolojik, fiziksel ve ekonomik şiddetler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Kadınların şiddet sonrasında yaşadığı psikolojik sorunlara dikkat çeken Büyükçekmece Belediyesi Uzm. Psikolog Merve Mulcar ise yaşanan travmalar sonucunda yapılması gerekenleri katılımcılara aktardı.

“Erkekler kadın canlıdır, insandır”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen teşekkür konuşması yapan Belediye Başkan Yardımcısı Serap Erdil, "Programımızın başında sunucu Sinem kardeşimizin sorduğu soruya cevap vermek istiyorum. Kadın nedir diye bir soru yöneltti. Kadın önce canlıdır ondan sonrada insandır. Erkek kadar canlıdır erkek kadar insandır. Birer anne ve kadın olarak toplum içerisinde insan haklarına sahip çıktığımız zaman çocuklarımızı da böyle yetiştirip onlara model teşkil edeceğiz diye düşünüyorum" diyerek konuşmacılara çiçek takdim etti.