Başkan Cem Kara İBB Meclisi'nde Konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 14 Kasım 2014 Cuma günü yapılan oturumda Çatalca Belediyesi bütçesi de görüşüldü. Çatalca Belediyesi 2015 Mali Yılı Bütçesi katılımcıların oy birliği ile kabul edildi. Yapılan oylama sonrasında Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da meclis kürsüsünde bir konuşma yaptı.

Başkan Cem Kara İBB Meclisi'nde Konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 14 Kasım 2014 Cuma günü yapılan oturumda Çatalca Belediyesi bütçesi de görüşüldü. Çatalca Belediyesi 2015 Mali Yılı Bütçesi katılımcıların oy birliği ile kabul edildi. Yapılan oylama sonrasında Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da meclis kürsüsünde bir konuşma yaptı. 

EN GENİŞ COĞRAFYAYA KÜÇÜK BÜTÇE 

“2015 yılı bütçesi ilçemize hayırlı olsun bu oylamada emeği geçen Plan Bütçe Komisyonu’nda görev yapan üyelere teşekkür ediyorum. İstanbul’da birbirinden değerli 39 ilçemiz var. Bu ilçelerin bütçesi bu hafta ve önümüzdeki hafta meclisimize geliyor. Adalar ve Şile’yle en küçük bütçe ilçemize ait. Çatalca’yı önemsememiz gerekiyor. 38.500.000 Türk Lirası bütçemiz var ve biz İstanbul’un yüzde 20,9’uyuz. Kısaca İstanbul’un 5’te 1 dilimlik coğrafi büyüklüğe sahibiz ve ilçemizin %65’i ormanla kaplı. %29’u ise tarım alanı %6’sı ise yerleşim alanı olmakla beraber %90’ı İSKİ koruma havzası alanları içinde yer almaktadır. İstanbul’da Melen ile birlikte en önemli yerleşkelerden birisi Çatalca. İnsanlarımızın özellikle hafta sonu dinlenebileceği, istirahat edebileceği ender alanlardan birisi Çatalca ve Çatalca, İstanbul adına tarihsel süreçte de hep öneli rol oynamıştır. Suyu bugün İstanbul’a sağladığımız gibi 1500 yıl önce de İstanbul’a su veriyorduk. Yakın zamana kadar da gerek evlerde, gerek fırınlarda ve diğer yerlerde kullanılan odunun büyük çoğunluğu ve kömürün bir kısmı ilçemizden ediniliyordu. Bu kadar geniş bir coğrafyada 65.811 insanımız yaşıyor ve 6360 sayılı yasayla var olan köylerimizin tamamı mahalleye dönüştü. Bugün 39 mahallemiz var. Sizleri bir mahalleden diğerine götürmek için 80 km yol kat etmemiz gerekiyor. Bu kadar alana 38.500.000 Türk Liralık bir bütçeyle hizmet götürmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuşmasına başlayan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, konuşmasına küçük bütçeli belediyelerin desteklenmesi gerektiğini belirterek devam etti. 

BAŞKAN CEM KARA: “BÜTÇE İMKANLARI KISITLI AMA COĞRAFYASI GENİŞ OLAN İLÇELERE DESTEK OLMANIZI DİLİYORUM” 

Konuşmasına devam eden Başkan Cem Kara, “Hepimiz seçilerek geldik bu makamlara. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız da seçilerek geldi. Burada hizmetten bahsediyoruz. O zaman yapılması gereken şudur: Şile olacağı gibi Arnavutköy de, Silivri de, Çatalca ve Adalar da mutlaka bu meclisin saygı değer üyeleri tarafından desteklenmeye ihtiyacı var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızı seçildikten sonra ilk ziyaret eden Belediye Başkanlarından birisi benim. Kendisi önceki dönemde defalarca ilçemize geldi. Ama Çatalca Belediyesi’ne gelme fırsatını yakalayamadı. Ben bu meclise en devamlı gelen başkanlarından birisiyim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız başka söz verdi, önceki dönemde yetişememiş olabiliriz, gelememiş olabiliriz, fakat bu dönem daha adil davranmaya özen göstereceğiz. Ben bunu istiyorum sizlerden; 2012 Mayıs ayında ve 2013 Mayıs ayında yüce meclisimiz bütün ilçelerimize ayni ve nakdi yardım konusunda karar aldı. Ama 2014 yılında bu destekleri göremedik. Çok değerli Ak Parti Grup Başkanvekili biliyorlar, geçtiğimiz dönem Plan Bütçe Komisyon Başkanıydı. Evet, Büyükşehir zaman zaman desteklerini sunuyor ama en az payı biz alıyoruz. Nüfus üzerinden hesaplama yapılıyor. 500 kilometre yol ağının olduğu bir ilçede bir yandan orman yolu, bir yandan tarla yolu açacaksınız diğer taraftan park bahçe diğer yatırımları yapacaksınız. Çatalca halkının da diğer ilçe insanları gibi her şeye layık olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu vesileyle meclisimizin önümüzdeki yıldan itibaren tekrar; özellikle bütçe imkanları kısıtlı ama coğrafyası geniş olan Çatalca, Arnavutköy, Şile, Silivri ve sıkıntı yaşayan Adalar’a destek olmanızı diliyorum ve bunu bizden esirgemeyeceğinizi yürekten inanıyorum.” dedi.

 

EN GENİŞ COĞRAFYADA 7/25 ÇALIŞIYORUZ 

Konuşmasının sonunda en geniş coğrafyada özveri ile çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Cem Kara, “Bütçemiz tekrardan ilçemize hayırlı olsun hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Geçen yıl Meclis Başkanımız; ‘Çalış senin de olur’ demişti. Büyükşehir 7/24 diyor biz en geniş coğrafyada 7/25 çalışıyoruz. Bu kadar toprağa sahip olduk ama sizlerin desteğiyle biraz daha imara ve bütçeye takviye yapılmasına ihtiyaç var. Saygılar sunuyorum.” diyerek, sözlerine son verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan oturuma Çatalca Belediyesi İstanbul Belediye Meclis Üyeleri Ufuk Akın, Süleyman Kolcuoğlu, Hüseyin Kahya ve Mesut Üner de katıldı.