Çatalca Belediyesi Okullarından Muhteşem Final

Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan Eğitim, Spor ve Müzik Okulları, iki haftalığına tatile girdi. Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde yapılan yılsonu etkinliği ise velilerden tam not aldı.

Çatalca Belediyesi Okullarından Muhteşem Final
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın göreve gelmesinin ardından sineması, kafesi, spor, dans ve bilgisayar odaları, müzik odaları ve İngilizce sınıfı ile adeta bir kültür yuvası olan Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde açılan kurslar süreklilik kazandı. Yaz okulu uygulamasının dışına çıkarak, çocuklar ve yetişkinler için Çatalca Belediyesi tarafından verilen eğitim, yaz okulu mantığı dışında tüm yıla yayıldı ve tüm yıl boyunca Nazım Özbay Kültür Merkezi bir okulmuşçasına hizmet vermeye başladı.

 

Baleden piyanoya, halk oyunlarından gitar ve kemana, modern dans ve aerobikten İngilizce ve bilgisayara kadar birçok kalemde faaliyet gösteren Çatalca Belediyesi Eğitim, Spor ve Müzik Okullarının yılsonu gösterisi ise önceki gün Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde yapıldı. Yılsonu etkinliği birçok veli ve vatandaş tarafından ilgi ile izlendi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve eşi Nurhan Kara, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yöneticileri, İl Genel Meclis Üyeleri, Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri, Çatalca Belediyesi daire müdürlerinin de katıldığı program yaklaşık iki saat sürdü.

 

DANS, BALE VE TİYATRO İLE MUHTEŞEM BAŞLANGIÇ

 

Program, disiplinleriyle kendilerini hayran bırakan bale öğrencilerinin gösterisiyle başladı. Disiplin içinde ve bir o kadar da sevimli öğrenciler, danslarıyla kuvvetli bir alkış ile programı başlattı. Bale gösterisinin ardından ise Çatalca Belediyesi Eğitim, Spor ve Müzik Okullarının sadece belli bir merkezde hizmet vermediğini, Binkılıç Mahallesi Halk Oyunları Ekibi gösterdi. Binkılıç Halk Oyunları Ekibi yerini yine bale kursu öğrencilerine bıraktı. Balecilerin ikinci gösterisinin ardından ise izleyicileri kahkaha tufanı bekliyordu. Gerek yılsonu etkinliklerindeki kısa skeçleriyle, gerekse de kendilerinin sergilemiş oldukları tiyatro gösterilerinde konuklara keyifli anlar yaşatan tiyatro kursu öğrencileri sahnedeydi. İstanbul Romanlarının gündelik yaşamlarını konu alan tiyatro gösterisi, izleyiciler tarafından dikkatle ve de kahkahayla izlendi. Kısa parodinin ardından tiyatro kursu öğrencileri izleyicilere bir sürpriz yaparak, yıl boyunca hazırlığı devam eden tiyatro gösterisinin 22 Haziran 2012 Cuma günü Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde yapılacağını söyleyerek, herkesi gösteriye davet ettiler.

 

Tiyatro kursu öğrencileri sahneyi terk ederken, gecenin aktif kursiyerleri, yani baleciler tekrar sahne aldı. Sergiledikleri aerobik hareketler izleyicilerden büyük alkış aldı. Baleden sonra dans vardı. Modern dans öğrencileri sergiledikleri dans figürleriyle izleyicilerin de kendilerine tempo tutmalarını sağladılar. Dansla ritim tutan izleyiciler bale kursu öğrencilerini tekrar izleyerek, miniklerin dördüncü gösterisini yine aynı dikkatle izlediler. Modern dans ve balenin ardından ülkemiz kültürünü de yansıtan folklor ekibi sahne aldı. Folklor ekibinin ardından sonun kez bale kursu öğrencileri çok farklı bir koreografi ile son gösterilerini yaptı.

 

GÖRSEL SANATLARDAN SONRA SIRA ENSTÜRMANLARA GEÇTİ

 

Çatalca Belediyesi Eğitim, Spor ve Müzik Okulları yılsonu gösterisinde görsel sanatlardan sonra müzik vardı. Programın ikinci bölümü keman dinletisiyle başladı. Toplam üç öğrencinin farklı iki parça çaldığı dinleti, eğitim süreklilik kazandığında bireyin nasıl geliştiğini gözler önüne serdi. Keman dinletisinin ardından gitar öğrencileri sahne aldı. Burada öğrencilere keman ve gitar öğretmenleri de eşlik ederek, güzel bir tınıyla şarkılar söylendi. Gitar ziyafeti sonrasında izleyicileri bir hayli şaşırtan iki öğrenci sahne aldı. Dört yaşında olan iki piyano öğrencisi, adeta ‘yetenek işte budur’ dedirtti. Minikler, hiç şaşırmadan çaldıkları parçalar ile izleyicilerden büyük alkış aldılar. Ardından ise İngilizce kursu öğrencileri ‘Mustafa Kemal’i Düşünüyorum’ isimli şiiri Türkçe ve İngilizce okudular. Şiirin ardından ise Mustafa Kemal Atatürk’ün bazı veciz sözlerini yine Türkçe ve İngilizce olarak okuyan öğrenciler dil becerilerini gösterdiler. İngilizceden sonra bağlama öğrencileri kısa bir dinleti sundular.

 

BAŞKAN CEM KARA: ÇATALCA ÇOCUKLARI BİRER ÇİÇEKTİR, ÇATALCA İNSANI BİRER ÇİÇEKTİR VE ÜLKEMİN İNSANI BİRER ÇİÇEKTİR

 

Kısa bağlama dinletisinin ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı. Türk insanının başaramayacağı hiçbir şey olmayacağını belirten Başkan Cem Kara; “Türk insanı zekidir, Türk insanı çalışkandır demem gerekir ama bu yıllar önce Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından söylendi ve bunu işte bugün miniklerimizden görüyoruz. Özgürce eğitim alan bu miniklerimiz hünerlerini sergiliyor ve özgürce eğitim veren eğitmenlerimiz de bu yeteneklerin ortaya çıkarılmasını sağlıyor. Sadece bu yıl 18 branşta 992 öğrencimiz, bulunduğumuz Nazım Özbay Kültür Merkezi binasında ve uzak mahallelerimizde eğitim aldılar. Ben burada annelere, babalara, dedelere ve büyük annelere teşekkür ediyorum. Bizlere güvendiniz, çocuklarınızı bize emanet ettiniz. İşte sonuç ortada, çocuklarımızın yaptıkları, çaldıkları enstrümanlar, oynadıkları oyunlar başarının göstergesidir” dedi.

 

Başarının karne ile ilintili olmadığının da altını çizen Başkan Cem Kara, “Geçtiğimiz hafta Cuma günü alınan karneler, çocuklarımızın başarısının veya başarısızlığının ölçütü olmamalıdır. Çünkü başarılı olmak demek; a,b,c veya d şıklarından birisinin doğru olduğunu bulmak ile ölçülmez. Çatalca’nın bütün çocukları ayrı ayrı branşlarda ve yeteneklerine göre başarılıdır. Çatalca çocukları birer çiçektir, Çatalca insanı birer çiçektir ve ülkemin insanı birer çiçektir” dedi.

 

Başkan Cem Kara’nın konuşmasının ardından Binkılıç Mahallesi’nde eğitim gören bağlama kursu öğrencileri bağlama çalıp, türkü okudular. Çatalca’nın en uzak mahallesi Binkılıç’tan gelen öğrencilerin ardından sahnede adeta bir koro vardı. Viyolonselinden bendirine, bağlamadan gitara, birçok müzik aletiyle ile birlikte keman, bağlama ve gitar eğitmenleri ile bağlama kursu öğrencileri mini bir konser sundular. İzleyicilerin büyük keyif aldığı mini konser sonrasında, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından öğrencilere temsili kurs katılım sertifikaları verildi.