Çatalca'da Hayvan Hırsızlığı Operasyonu

Çatalca'daki bir çiftlikten 21 küçükbaş hayvanın çalınmasına ilişkin gözaltına alınan bir kişi tutuklandı.

Çatalca'da Hayvan Hırsızlığı Operasyonu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na, Çatalca'daki bir çiftlikten 21 küçükbaş hayvanın çalındığı ihbarı yapıldı. Olay yerinde yapılan araştırma ve incelemede, çiftlikteki köpeklerin ilaçlı tavuk etiyle zehirlendiği, çiftliğin etrafındaki örgü tellerin kesildiği, ahırın kapısındaki kilidin kırıldığı belirlendi.

Araştırmalar sırasında tel örgülerin yanında üzerinde "G.K. Et Dünyası" yazılı poşet içerisinde bir miktar tavuk eti bulundu. Tavuk eti üzerindeki barkodun, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde "G.K. Et Dünyası"na ait iş yerinin olduğu tespit edildi.
Güvenlik kamera görüntüleri incelendiğinde, alışverişin, olaydan bir gün önce 9 Eylül'de 20.23'te 45-50 yaşlarında, üzerinde siyah tişört, gri pantolon, sivri uçlu siyah ayakkabı bulunan, kısa kır saçlı bir erkek tarafından yapıldığı belirlendi.
Emniyet birimleri ile yapılan bilgi alışverişinde, bir şahsın emniyet müdürlüğünü telefonla arayarak, A.T'nin hırsızlık maksadıyla kamyonet satın aldığı, Silivri ve Çatalca'da hayvan hırsızlığı yapacağı ihbarında bulunduğu bilgisine ulaşıldı.
Hayvan hırsızlığı failinin A.T. olabileceğini değerlendiren jandarma ekipleri, derinleştirilen araştırmada hayvan hırsızlığını Fahri, Mehmet ve Tekin isimli şahısların yaptığı, ayrıca A.T'ye ait başka bir aracın daha bulunduğu, şahısların, hırsızlık için kullandıkları aracı Maltepe'deki bir oto galeriden satın aldıkları tespit edildi.
Güvenlik ve plaka tanıma sistemi kameraları incelendiğinde, şüphelilerin hayvan hırsızlığının meydana geldiği gün ve öncesinde olay bölgesinde görüldükleri ve keşif yaptıkları anlaşıldı. Farklı yerlerden alınan güvenlik kamera görüntülerinden olayın şüphelisi olarak belirlenen A.T, yakalandı.
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklandı. Kimlikleri tespit edilen diğer şüpheler hakkında yakalama kararı çıkarıldı.