Türköz'ün Pehlivanı Kategorisinde 1.Oldu

Bu yıl 17.si düzenlenen Çatalca Erguvan Festivali'nin içinde büyük bir organizasyon olan Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Recep Kara, Ali Gürbüz, Orhan Okulu, Şaban Yılmaz gibi Kırkpınar'ı kazanmış pehlivanların da aralarında bulunduğu 36 başpehlivan güreşti. Bölgemiz işadamlarından Türköz Gayrimenkul'ün sahibi Amasyalı İşadamı Abdullah Türköz'ün sponsor olarak desteklediği pehlivan Mustafa Taş, Deste Büyük kategorisinde 1.oldu.

Türköz'ün Pehlivanı Kategorisinde 1.Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çatalca Belediyesi Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanlık finalinde, Recep Kara ve Şaban Yılmaz mücadele etti. Zorlu geçen finalin ardından birincilik madalyası Şaban Yılmaz’ın oldu. Çatalca Belediyesi güreş takımı öğrencilerinden Yunus Emre Göral Minik Birde, Doğukan Toprak Minik İkide ve Yıldıray Pala da Teşvik İkide birincilik, Ali Osman Güngördü Teşvik Birde üçüncü, Emirhan Taş Minik Bir ve Emircan Gürbüz de Teşvik İkide bronz madalyaya ulaşan isimler oldu. Ayrıca Çatalcalı güreşçilerden Ali Tuğra Akkoç en teknik, Latif Pala centilmenlik ve Engin Yıldız en iyi peşrev madalyalarının sahipleri oldular.

Türközün Pehlivanı Kategorisinde 1Oldu

YÜZLERCE VATANDAŞ ÇATALCA’DAYDI
Uzun yıllar aradan sonra Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından tekrardan düzenlenmeye başlayan Çatalca Belediyesi Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri büyük ilgi topluyor. Ulu Cami Güreş Çayırında düzenlenen güreşlere Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, MHP Çatalca İlçe Başkanı Ertuğrul Ölçer, CHP İstanbul İl Yöneticileri, Tarihi Kırkpınar Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, Çatalca Güreş Ağası Hasan Koç, Çatalca eski Belediye Başkanı İsmail İp, Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Fehmi Akyüz, Cengiz Uçar, Dursun Duran Kaya, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve başkanları, Trakya’nın ve İstanbul’un başta olmak üzere uzaktan yakından gelen güreş ağaları ile birlikte yüzlerce vatandaş katıldı.
Güreşlerde Minik Bir, Minik İki, Teşvik Bir, Teşvik İki, Tozkoparan, Ayak, Deste Küçük, Deste Büyük, Küçük Orta Küçük, Küçük Orta Büyük, Büyük Orta, Başaltı ve Baş boylarında yarışan pehlivanları izleyen vatandaşlar hop oturup hop kalktı. Son derece heyecanlı ve keyif veren müsabakaların yaşandığı Çatalca Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri, başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından ise dua okunarak, pehlivanlar er meydanındaki yerlerini aldı.

Türközün Pehlivanı Kategorisinde 1Oldu
 
HASAN AĞA’YA ALTIN KEMER
 
Çatalca Güreş Ağası Hasan Koç’un himayelerinde düzenlenen güreşlerde, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Tarihi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim tarafından ağalık kupası verildi. Ağalık Kupasını alan Güreş Ağası Hasan Koç’un üst üste üçüncü kez ağa olmasından dolayı bir de altın kemer sahibi oldu.

Türközün Pehlivanı Kategorisinde 1Oldu

TÜRKÖZ’ÜN PEHLİVANI KATEGORİSİNDE 1.OLDU
Bölgemiz işadamlarından Türköz Gayrimenkul’ün sahibi Amasyalı İşadamı Abdullah Türköz’ün sponsor olarak desteklediği pehlivan Mustafa Taş, Deste Büyük kategorisinde 1.oldu. Madalya ve ödülünü Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve İşadamı Abdullah Türköz birlikte verdi.
 
Güreşlerin sonunda ise boylara göre sıralama şöyle oluştu:
Minik Bir: 1. Yunus Emre Göral, 2. Eray Akpınar, 3. Sezgin Koşal ve Emirhan Taş

Minik İki: 1. Doğukan Toprak, 2. Metin Karabıyık, 3 Ramazan Doğan ve Hamza Özer


Teşvik Bir: 1. Görkem Karabıyık, 2. Enes Yiğit, 3. Ömer Doygun ve Ali Osman Güngördü


Teşvik İki: 1. Yıldıray Pala, 2. Yusuf Gölbaşı, 3. Emircan Gürbüz ve Burak Yaman
Tozkoparan: 1. Sinan Yıldız, 2. Oğuzhan Çavdar, 3. Ali Kemal Cici ve Enes Malik Öztürk
Ayak: 1. Abdulvesi Balta, 2. Ahmet Faruk Oğuz, 3. Mahmut Demir ve Ensar Bıyık
Deste Küçük: 1. Selçuk Kılıçaslan, 2. Hüseyin Soğukoğlu, 3. Ozan Can Çelebi ve Ensar Coşkun
Deste Büyük: 1. Mustafa Taş, 2. Alpaslan Tekmen, 3. Erdal Duman ve Murat Sert
Küçük Orta Küçük: 1. Yusuf Karataş, 2. Ünal Altıntaş, 3. Yusuf Kaflı ve Sefa Yeşilkaya
Küçük Orta Büyük: 1. Mert Altın, 2. Ünal Altıntaş, 3. Okan Eriş ve Yusuf Erdoğan
Büyük Orta: 1. Tansel Umut, 2. Osman Topuz, 3. Oğuzhan Tekmen ve Serkan İgdülger
Başaltı: 1. Fatih Sultan Mehmet Alabacak, 2. Aydın Koçyiğit, 3. Mustafa Okulu
Baş: 1. Şaban Yılmaz, 2. Recep Kara, 3. Orhan Okulu ve Ali Gürbüz

Türközün Pehlivanı Kategorisinde 1Oldu