Çayırdere Halk Toplantısı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Silivri Belediyesi Halk Toplantıları Çayırdere Mahallesi ile devam etti. Mahalle sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği toplantıda 2015 yılında yapılan belediye çalışmaları anlatılarak, 2016 yılı proje ve önerileri vatandaşlarla birlikte değerlendirildi.

Çayırdere Halk Toplantısı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği, halkın yaşadığı yerin eksiklerini ve yapılacak çalışmaları belirlediği Halk Toplantıları bu yıl Çayırdere Mahallesi ile devam etti. CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve Sorumluları ile muhtarların eşlik ettiği toplantılarda Başkan Işıklar, bir yıl boyunca yapılan çalışmaların hesabını vererek, yapılması planlanan proje ve önerileri vatandaşlarla paylaşıyor. 

MUHTAR DÖNMEZ MAHALLENİN SORUNLARINI AKTARDI

Mahallenin sorunlarını aktaran Çayırdere Mahalle Muhtarı Mustafa Dönmez: “Sayın Başkanım ve değerli idari amirleri, hepinize köyümüze hoş geldiniz diyorum. Köyümüzün en önemli sorunu doğalgaz girmeyen sokaklarımız var. Belediyenin sokakları göstermesini ve bu yolların açılmasını istiyoruz” dedi.  

IŞIKLAR: “SORUNLARI DİYALOG İÇİNDE ÇÖZMEK BİZİM GÖREVİMİZ”

Çayırdere’de, halk toplantıları ile amaçlanan katılımcı belediyecilik anlayışından bahseden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “Bugün Silivri Belediyesi olarak buradayız. Köylerin kapatılması sürecinde buraya geldiğimde, yine bu kahvede “Köyler kapatılsa da, biz bu mahallerin işlerini sanki köy tüzel kişiliği kapatılmamış gibi belediye olarak takip edeceğiz. Aradaki farkı biz kapatacağız” demiştik. Şimdi kurmuş olduğumuz Mahalle Konseyleri ile 11 ay boyunca Çayırdere’de hangi hizmetler yapılmış, hangi kararlar alınmış bunları paylaşıp, 2016 yılı programını ve bütçesini sizlerden gelen taleplere göre oluşturacağız. Yerinde, yerinden, katılarak yönetmek.. Alınan kararların sokağa olan yansımasını yerinde gözlemlemek, bizim göremediğimiz, düşünemediğimiz proje ve önerileri sizlerin önerileriyle, ortak akılla herkesin huzurunda tartışmak üzere buradayız. Aynı şeyi düşünmek zorunda değiliz, farklı düşüncelere sahip olabiliriz ancak sorunlarımızı sevgi, saygı ve diyalog içerisinde çözmek belediyenin yapması gereken bir görevdir. Önemli olan Çayırdere, gerisi teferruat diye düşünerek, belediye olarak gereği ne ise onları yapacağız. Bizi var eden değerlerimizi koruyarak, sahip çıkarak, katılımcı bir yönetim anlayışıyla sorunlarımıza hep birlikte çözümler bulacağız. Her yıl düzenli olarak halk toplantıları yaparak, sizlerle buluşma amacımız bu” şeklinde konuştu. Başkan Işıklar, toplantıda belediyenin hazine arazilerinde yaptığı yıkımlara ilişkin de açıklamalarda bulunarak “Biz yıkım derdinde değiliz. Kimsenin malını, mülkünü yıkmak istemiyoruz. Hazinenin malını koruyacak halimiz yok! Hazine’ye yapılan yapılaşmaya ilişkin bizlere yıkım emri geliyor, hakkımızda aynı dosyaya ilişkin 8-9 tane suç duyurusu olunca biz de yıkıyoruz. Artık biz de yıkmayacağız. Ben de karşı suç duyurusunda bulunacağım.  Burada sizlerle bizi karşı karşıya getiriyorlar. Yer onların ama yıkımı bize yaptırıyorlar. Hazine kendi yerini korumalı ve halkın yararına kullanmalı” dedi. 

ÇAYIRDERE MAHALLESİ’NDE 2015 YILINDA NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2015 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Çayırdere Mahallesi’nde tuvenan malzeme ile toplam 6000 metrekare yol zemin iyileştirmesi yapıldı. Çayırdere okul içi futbol sahasında düzenleme çalışmaları yapıldı. Durak imalatı ve tadilatı gerçekleştirildi. Dere geçişine köprü inşa edildi. Muhtarlık önünde peyzaj ve düzenleme çalışmaları yapıldı. Çocuk parkında mevcut alana kauçuk zemin yapılarak, çocuk oyun grubu, spor aleti ve engelsiz spor aleti takıldı. Elvan Sokak Çocuk Parkı’nda ve Çayırdere İlköğretim Okulu Bahçesi’nde park düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Çayırdere Spor Sahası Hydro Tohumlama uygulamasıyla çimlendirildi ve çevresinde düzenleme çalışmaları yapıldı. Çayırdere okuluna 86 kg boya, 350 kg sıvı temizlik malzemesi ve 40 rulo çöp torbası verilmiştir. Kapalı Pazar yeri aydınlatma bakım ve onarımlarının yapıldı. Cami temizliği de düzenli olarak yapılmaktadır. 

2016 YILINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2016 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında; Futbol sahası ve düğün salonu arasındaki alanın düzenlemesi yapılacak. Mahalle muhtarlığının bulunduğu hizmet binasının tümüne (dükkanlar dahil) doğalgaz anakolon tesisatı döşenecek. Pazar yerinde bulunan tuvaletlere inen merdivenlerin tamiratları yapılacak. Çayırdere ilkokulunun okul kapılarının tamir edilecek. Düğün salonu içerisinde bulunan tuvaletlerin tamiratı yapılacak.