Silivri'de doğalgaz ulaşmayan köy kalmadı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şirketlerinden İGDAŞ, yatırım programı dâhilinde yapmış olduğu çalışmalarla Silivri'nin tüm köy ve mahallelerine doğalgazı ulaştırdı. Çayırdere köyünde gaz açma töreni düzenlendi.

Silivri'de doğalgaz ulaşmayan köy kalmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İGDAŞ’ın, Silivri’de doğalgaz hizmeti vermediği köy ve mahalle kalmadı. Çayırdere Muhtarlığı önünde düzenlenen doğalgaz verme törenine AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Çayırdere Muhtarı Mustafa Dönmez, İBB Meclis üyesi Tamer Şişman, Belediye Meclis üyesi Mutlu Bozoğlu, AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri ve Çayırdere halkı katıldı.

Törende kısa bir teşekkür konuşması yapan Köy muhtarı Mustafa Dönmez “Şükür doğalgaza kavuştuk. Buralar doğalgaz görmez derledi. Çok şükür ki kısa bir zamanda buna kavuştuk. Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Emeği geçenlere köy halkı adına teşekkür ederim”dedi.

Törende,”Bizde bu sevince ortak olmak istediklerini” belirterek kısa bir konuşma yapan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu “Böyle bir hizmeti köyümüze kazandıran başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a, İGDAŞ Genel Müdürlüğüne ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Silivri’de yaklaşık 30 kilometre uzakta olan bir köye doğalgazın gelmesi, doğalgaz nimetinden faydalanması da açıkçası olması gereken bir hizmetti. Şükürler olsun ki ülkemizin birçok noktasında bu hizmeti vermiş bir siyasi iradenin temsilcileriyiz.”dedi.

“SİYASAL GAZ BUNUN ADI DEDİLER”

Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu sözlerini şöyle sürdürdü “Çok daha geriye gittiğinizde biz doğalgazı 2004 yılında ilk defa Silivri’ye gelmesi noktasında bir çalışma içerisine girdiğimizde o zaman bize dediler ki “Yalan söylüyorlar, siyasal gaz bunun adı dediler, ancak getirse getirse siyasal gaz getiriler “dediler. Yaklaşık 8 ay gibi kısa bir sürede Silivri merkezin tamamına doğalgazı getirdik. Bugün de biz aynı hizmetleri Silivri’mizin bütün köylerine ulaştırmak adına bir mücadelenin içerisindeyiz. Bir Kurfallı köyünde Anastasia surlarıyla ilgili bir kazı çalışmasıyla alakalı Anıtlar kurulunun cevabını beklediğimiz için bu hizmeti veremiyoruz. Onun dışında ki bütün köy ve mahallelerde doğalgaz hizmeti veriyoruz.

“BİZE OY VERENE DE VERMEYENE DE AYNI HİZMETİ GÖTÜRÜYORUZ”

İGDAŞ’ın çalışmalarını çıkarın, İSKİ’nin çalışmalarını çıkarın, Yol bakım Müdürlüğünün çalışmalarını çıkarın, Silivri’de çalışacak başka belediye bulamazsınız. Şu anda nerde bir çalışma varsa Büyükşehir Belediyesinin ekibi, Büyükşehir belediyenin çalışanlarıdır. Her birinizin siyasi tercihine saygı duyuyorum. Bizim siyasi anlayışımızda “bize burası oy verdi, buraya yatırım yapalım. Burası bize oy vermedi buraya yatırım yapmayalım” yok. Biz bize oy verene de vermeyene de aynı hizmeti götürecek bir siyasi iradenin temsilcileriyiz. Köylerde tapu veriyoruz sahte tapu diyorlar, doğalgaz getiriyoruz bunlar siyasal gaz diyorlar. Alt yapı çalışması yapıyoruz bunlar göstermelik diyorlar. Bugüne kadar nerde hangi çalışmaya başladıysak tamamını en kısa zamanda bitirerek faaliyete geçirmiş bulunuyoruz.”

 

“HİZMET YAPIN DESTEK OLALIM “

Doğalgaz verme töreninde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı da eleştiren AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu “Geçtiğimiz günlerde Silivri Belediyesinde meclis toplantısı gerçekleştirildi. İki önemli gündem maddesi vardı. Bunlardan biri Silivri Belediye Başkanına borçlanma yetkisi verilmesi maddesiydi. Bizler hayır oy kullandık. Bizler Silivri halkının temsilcileri olarak o meclisin içerisindeyiz. İstenilen 7,5 milyar borçlanmayı Çayırdere’ye bir yatırım yapacaksanız, Değrimenköye bir yatırım yapacaksanız, Silivri merkezinde bir proje yapacaksanız, bir hizmet yapacaksanız biz AK parti gurubu olarak evet diyoruz. ama o 7,5 trilyon hizmetin karşılığında                 herhangi bir proje herhangi bir faaliyet üretmiyorsanız biz o zaman bu borçlanmaya hayır diyoruz. Bize bunun bir karşılığı olup olmadığını söyleyin, karşılığında Silivri’ye şu hizmeti yapıyoruz diyin vallahi de billahi de biz evet diyeceğiz. Bu sorumuza Sayın Belediye Başkanımızdan cevap alamadık. Siyasi bir jargonla abartarak söylemiyorum. Silivri Belediyesinin şu anda eski parayla 115 trilyon borcu var. Silivri Belediyesinin bize vermiş olduğu evraklarda bu rakam söyleniyor. Bunun üstüne 7,5 trilyon daha borçlanma yapacaklar toplam borç 122,5 trilyon olacak. Bu borcun içerisinde yaklaşık 1 yıllık ikramiyesini alamayan arkadaşlar var.SSK’ya yaklaşık 1 yıldır ödenmeyen borç var. Vergi dairesine ödenmeyen borç var. Son 1 yıldır Silivri belediyesi hiçbir yere borcunu ödememiş,2015 yılında içerisinde yaklaşık 100/110 trilyona yakın da bir para toplanmış Silivri Belediyesinde. Arkadaş, sen SSK’ya ödeme yapmamışsın, vergi dairesine borcunu ödememişsin, bankalara borcunu ödememişsin, personelin ikramiyesini ödememişsin peki topladığın 110 trilyon nerde? Bunun hesabını ver dedik o zaman de ki ben bu parayla Silivri’ye şunu yaptım de, Yaptığı çalışmaları siyasi ağızla çok inkâr edecek değilim. Taş döşüyor, bir de temizlik firması üzerinden Silivri’nin çöplerini toplamak. Çöpleri toplamak Belediyenin yaptığı en önemli çalışma inkâr edemem. O çalışma dahi geçtiğimiz hafta Merkez inşaatın Silivri Belediyesi parasını vermediği için normalde sabaha karşı çıkar çalışanlar, parasını vermediği için o gün temizlik firması araziye çıkmadı.17 Aralıkta Silivri Belediyesi meclis salonunda Alipaşa köyümüzde 3 tane tarla satışı var. Bu borçların yanında birde tarla satıyorsun. Üstüne hiçbir hizmet üretemiyorsun. Peki tüm bunlara karşın ortada var mı bir Kültür Merkezi yada başka bir hizmet? Yok! Borç var ama ortada üretilen, yapılan bir hizmet yok. Ama biz AK Parti olarak, Büyükşehir Belediyesi olarak ne söz verdiysek yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. AK Parti Silivri’yi cezalandırıyor diyorlar ya hani, öyle bir cezalandırma yok. yapılan hizmetlerde bunun en güzel kanıtı” dedi.”