Sürücüler kaza ile burun buruna

Silivri Çeltik yolu üzeri Ecem Ova mevkiindeki eski kum ocağı, geçtiğimiz günlerde İSTAÇ tarafından 'hafriyat döküm alanı' olarak kullanılmaya başlandı. Hafriyat dökmek için sıra bekleyen kamyonlar sürücülere zor anlar yaşatırken, olay yerinde hiçbir güvenlik önleminin alınmaması dikkat çekti.

Sürücüler kaza ile burun buruna
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri'nin Çeltik Mahallesi yolundaki manzara görenleri hayrete düşürüyor. Hafriyat kamyonlarının sıra beklemesi nedeniyle çift yönlü yol tek şeride düşüyor; o da sadece Silivri istikametinden gelenler kullanabiliyor. Çeltik'ten Silivri'ye gidiş güzergahını kamyonlar tıkadığı için, sürücüler mecburen sollama yapmak zorunda kalıyor. Kontrolsüz geçişler nedeniyle sürücüler zaman zaman kaza tehlikesi atlatıyor. 

Uzun kuyruklar oluşturan kamyonlar hafriyat döküm alanındaki kantara girebilmek için gün boyu bekliyor. Hiçbir güvenlik önlemenin alınmadığı gözlemlenirken, sürücüleri uyara bilecek herhangi uyarıcı levha da bulunmuyor.

Tepkilerini dile getiren sürücüler, şu ifadelerle yetkilileri göreve çağırdılar: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak faaliyetlerine devam eden İstaç’ın yapmış olduğu bu çalışmayla birlikte tüm sürücüler ölümle burun buruna geliyor. Madem böyle bir çalışma yapılacaktı, neden başka bir yerden yol verilmedi. İnsanların canlarının hiçbir değeri yok mu? En azından bir tabela bile dikilse kafidir. Sürücüler kamyonları sollamak için akrobatik hareketler yaparak yolda ilerliyor adeta. Burada sırf bu yüzden çok büyük kazalar meydana gelebilir. Bu konunun acilen dikkate alınması gerekiyor.”