Çerkezköy'de yaptırılan 21 derslikli okul, Milli Eğitim'e devredildi

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından '11 İlçeye 11 Okul Projesi' kapsamında yaptırılan 21 derslikli Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, düzenlenen törenle İl Milli...

Çerkezköy'de yaptırılan 21 derslikli okul, Milli Eğitim'e devredildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘11 İlçeye 11 Okul Projesi’ kapsamında yaptırılan 21 derslikli Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, düzenlenen törenle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Devir teslim törenine, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ile Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğu, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yudakul, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Eğitim Bir-Sen Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Üzgün ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan töreninin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan yaptı. Ulusan, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ve Meclisi’nin bu yaklaşımını minnetle karşılıyoruz. Derslik ihtiyaçlarını yerel belediyelerimiz, bakanlıklarımız aracılığı ile Tekirdağ’da bu eksiklikleri gidermeye çalışacağız” dedi.

“Gurur yaşıyoruz"

İl Milli Eğitim Müdürü’nün ardından kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’ün son bir yılda 12 bin 500 göç aldığını, Türkiye’nin en hızlı nüfusu artan ve büyüyen 2. İlçesi olduğunu belirterek, “Bugün Kızılpınar Mahallemizde Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaptırılan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nun Milli Eğitime devretmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

Okulun yapılmasında emeği geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Büyükşehir Belediye Meclisi’ne teşekkür eden Belediye Başkanı Vahap Akay, her fırsatta hızla büyüyen Çerkezköy’ün kamu ve okul yatırımlarını dile getirdiğini belirterek, “Geçtiğimiz yıllarda sınıf mevcutları 52-55’ler civarında telaffuz ediliyordu. Şimdi bu sayısı aşağı çekmek için canla başla çalışan bir Milli Eğitim Müdürümüz, ona destek olan Kaymakamımız var. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın Çerkezköy’e ayağını sürüyerek geldiğini ve gelir gelmez yeni bir bağışçı bularak, ilçeye yeni bir okul yapılması yönünde adım attığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, okul yatırımlarının kamu kaynakları ile daha da güçlenmesi ve derslik açığının ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ardından bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, geçtiğimiz yıl Kızılpınar’da temeli CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atılan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nun çok kısa sürede tamamlanarak, hizmete açıldığını belirterek, ’11 İlçeye 11 Okul Projesi’nin 9 tanesinin tamamlandığını, Saray ve Marmara Ereğlisi’ni yapılacak okulların ise temellerinin kısa süre içerisinde atılarak önümüzdeki yıl içinde tamamlanacağını belirtti.

Hızla büyüyen Çerkezköy’ün her sene en az 1 okul ihtiyacı olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bu yıl içinde Kızılpınar’ın altyapısının da büyük oranda tamamlanacağını ve Nisan ayından sonra asfalt ve üstyapı çalışmalarına başlanacağını, 1-2 ay içerisinde Çerkezköy Kültür Sarayı inşaatının da yükselmeye başlayacağını belirterek, Milli eğitime devredilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nun Kızılpınarımıza, Çerkezköyümüze, Tekirdağımıza ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

Devir teslim töreninde konuşan Tekirdağ CHP Milletvekili Faik Öztrak ise girişte çocuklar tarafından etrafının çevrildiğini, çocukların kütüphane, akıllı tahta, tablet ve yollarının yapılmasını istediğini belirterek, “İnşallah bu eksiklikler kısa sürede tamamlanır ve çocuklarımız modern şartlarda eğitim ve öğretimine devam ederler” dedi. ‘11 İlçede 11 Okul Projesi’ için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Meclis Üyelerine teşekkür eden Faik Öztrak, bu okuldan fikri hür, vicdanı hür, sorgulayabilen gençlerin yetişmesinin en büyük temennisi olduğunu ifade etti.

Devir teslim töreninde konuşan bir diğer Tekirdağ CHP Milletvekili Dr. Candan Yüceer ise “11 İlçeye 11 Okul Projesi’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği en önemli ve güzel projelerden biri olduğunu belirterek, emeği geçen, katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

"293 derslik açığı var"

Kızılpınar’ın en çok göç alan mahallelerin başında geldiğini, doğal olarak okul ve derslik açığının ciddi olarak hissedildiğini belirten Milletvekili Candan Yüceer, şuanda Çerkezköy’de resmi ve özel toplam 926 dersliğin olduğunu ev en az 293 yeni dersliğe ihtiyaç bulunduğunu, Tekirdağ genelinde ise en az 917 yeni derslik yapılması gerektiğini vurguladı. Derslik açığı sorununun sadece yerel yönetimler ve hayırseverlerin bağışları ile çözülemeyeceğini, merkezi idarenin, Hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ciddi yatırım yapması gerektiğini belirten Candan Yüceer, devir teslimi yapılacak olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nun hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

"Vali söz verdi"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nun devir teslim töreninde son konuşmayı Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan yaptı. Okulun yapılmasında emeği olan herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, okulun tablet, akıllı tahta başta olmak üzere tüm eksikliklerinin giderilmesi için tüm girişimlerde bulunacağını kaydetti.

Çerkezköy’ün en fazla göç alan ilçe olduğunu, bu nedenle okul ve derslik ihtiyacının arttığını belirten Vali Mehmet Ceylan, hayırseverler, yerel yönetimler ve merkezi idarenin katkıları ile derslik açığının giderileceğini, şuanda 10 okul inşaatının devam ettiğini, 4 okulun ise ihale hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, okul ihtiyacının en fazla olduğu bölgelerin Çorlu, Ergene, Kapaklı ve Saray olduğunu belirterek sözlerini “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu hayırlı olsun” diyerek noktaladı. Konuşmaların tamamlanmasının ardından 21 derslikli Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devri yapıldı.