Hastane operasyonunda 31 kişi tutuklandı

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlayan operasyonda gözaltına alınan aralarında Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde görevli doktor ve personelinde bulunduğu 49 kişiden 31'i tutuklandı, 3 kişi savcılıktan, 15 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Hastane operasyonunda 31 kişi tutuklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde malulen emeklilik, ÖTV indirimi gibi imkanlardan faydalanması için para karşılığında sağlık raporu verdiği tespit edilen kişiler ile Tekirdağ merkezli 3 ilde olmayan hastalara ilaç yazarak Sosyal Güvenlik Kurumu’nu 5 milyon liranın üzerinde zarara uğrattığı belirlenen doktor, ilaç mümessili, eczacı kalfası ve hastane çalışanlarının yer aldığı 46 şüpheli Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.
Şüpheliler, polisteki ifadelerinin ardından Çerkezköy Adliyesine çıkartıldı. 3 şüpheli savcılık sorgusunun ardından serbest kalırken, mahkemeye sevk edilen ve hakim karşısına çıkan 15 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 31 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.