Çevreciler Termik Santrale Karşı Mücadeleyi Sürdürüyor

Çerkezköy ve Silivri'de yapılması planlanan termik santrale karşı mücadeleler devam ediyor. Bu mücadeleler kapsamında Kuzey Ormanları Savunması üyeleri dün Silivri Çevre Derneği'ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Çevreciler Termik Santrale Karşı Mücadeleyi Sürdürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dün Silivri Çevre Derneği’ne gerçekleştirilen ziyarete, Kuzey Ormanları Savunması’ndan Başar Toros, Rüya Kurtuluş, Çiçek Hızar ve Çağdaş Öztürk ile İğneada Çevre Derneği’nden Yaşar Mersin katıldı. Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ertuğrul Akçaoğlu, Ahmet Yücegök ve Adem Akıncıoğlu misafirleri karşıladı.

Tanışma faslının ardından Kuzey Ormanları Savunması üyeleri çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Daha sonra, Silivri ve Çerkezköy arasına yapılması planlanan Kömürlü Termik Santral ve Atık alanı hakkında konuşuldu. Grup üyeleri termik santralin 5500 dönüme yakın tarım ve orman arazisinin ve yeraltı su kaynaklarını yağmalayıp kirli enerji tesislerine kurban edeceğini ve Trakya’nın göbeğine yapılması düşünülen bu santralin İstanbul’un ve Tekirdağ’ın çok büyük bölümlerini kirletip, buralarda yaşamı imkânsız hale getireceğini ve buna karşı Çevre Dernekleri ile birlikte mücadele edilmesi gerektiğini savundu.

Kuzey Ormanları Savunması ve Silivri Çevre Derneği, kömürlü termik santrallere karşı birlikte mücadele etmeye karar vererek yol haritalarını belirlediler. Bundan sonra köy muhtarlarıyla, çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla ve özellikle santralin yapılacağı Çayırdere köylüleri ve çevresindeki Beyciler, Büyükçavuşlu, Sayalar ve Danamandıra köylüleriyle ve Çatalca’nın Hallaçlı köylüleriyle bire bir santralin zararları üzerine görüşmeye karar verdiler.