İBB'nin Dev Çevre Yatırımı Katı Atık Tesisi Açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin dev çevre yatırımlarından biri olan Büyükşehir Belediyesi Seymen Düzenli Depolama ve Katı Atık Bertaraf Tesisinin açılışı bugün yapıldı. 33 milyon liraya mal olan Tesiste günde 500 ton çöp bertaraf edilecek.

İBB'nin Dev Çevre Yatırımı Katı Atık Tesisi Açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın işbirliğinde yapılan tesisin açılışı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Dünya Çevre Günü’nde Çevre Projeleri Açılış Töreni’ kapsamında yapıldı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla telekonferans sistemiyle Silivri Seymen mahallesinde gerçekleştirilen açılışa Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, İBB Başkan Yardımcısı Ahmet Selamet, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Tamer Şişman,Belediye meclis üyeleri,bürokratlar, Siyasi parti üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
Kongre Merkezi’nde yapılan tören kapsamında ilk bağlantı Erzurum ile gerçekleştirildi. Telekonferans ile yapılan ikinci bağlantı ise Silivri ile gerçekleştirildi.
İBB Başkan Yardımcısı Ahmet Selamet, yaptığı konuşmada “Bu tesis 227 hektarlık bir alanda yapılmıştır. Yaklaşık 75 milyon metreküplük kapasitelidir ve buradan elde edilecek enerji ile Trabzon kadar bir yerleşim bölgesinin konut elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasitededir. İstanbul tesisimizin İstanbul’umuza, Türkiye’mize hayırlı olmasını diliyorum “dedi.
Telekonferans sonrasında tesisin açılış kurdelesi kesildi.