Skandal İddia! Marmara'yı zehirliyorlar mı?

HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı sosyal medyada yaptığı açıklamayla skandal bir iddia ortaya attı. Paçalı Marmara Denizine zehirli atıkların döküldüğünü ve bu nedenle binlerce deniz canlısının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Skandal İddia! Marmara'yı zehirliyorlar mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Binlerce balık ölü bulundu!
Paçalı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Dikkat. Marmara zehirleniyor. Fotoğrafta gördüğünüz içinde binlerce canlının yaşamını kaybettiği, doğanın hunharca katledildiği, Marmara'nın zehirlendiği Gümüşyaka deresi. Evet yanlış okumadınız.  Marmara zehirleniyor. İnce ince, adım adım. Yetkililere göre balıklar "çamurdan okside oluyor" Tabii bilimsel bir rapora dayanmıyor bu varsayımları. Bu dere Gümüşyaka sahilinden Marmara'ya bağlanıyor.  İçindeki asit kokusu yaklaşınca dahi göz yaşartıyor. Yakınında İSKİ'ye ait bir arıtma tesisi var." dedi. 

Göz mü yumuluyor?
Paçalı paylaşımının devamında "Bu ülkede devletten habersiz yaprak kıpırdamaz. Peki o dereye zehirli atıklar nasıl karışıyor? Kimler var bu işin perde arkasında? Bu dere nasıl/neyle kim tarafından zehirleniyor? Kimler bu doğa ve çevre katliamına ne için göz yumuyor? Derede ölen balıklardan bir kaçını fakülteye gönderdik. Su numunelerini de üniversitede tahlil ettiriyoruz. Eminim İSKİ de bu konuda rapor hazırlıyordur ve örnek almıştır. İnsan, hayvan, bitki. Doğanın bütününü oluşturan en temel unsurlar. Ve su, bu bütünün en önemli yaşam kaynağı. Doğayı, çevreyi, su canlılarını, Marmara'yı ve hepimizi zehirleyen katilleri de, onlara göz yumanları da en kısa sürede açıklayacağız!
Bu katliama elbette susmayacağız." diyerek sözlerini noktaladı.